23948sdkhjf

Kambo Marina henter 700 båtvrak hvert år

Bare i Oslofjorden ligger det flere 1000 båter – i all hovedsak av plast – som ikke er i bruk, og skal vrakes. Mange båteiere vet ikke om at det finnes en løsning for å få fjernet båtene gratis.

Kambo Marina i tidligere Østfold fylke har tatt på seg oppgaven med å samle inn båtene i Oslofjorden.

I løpet av ett år henter de 700 fritidsbåter som skal vrakes eller kondemneres. Ved anlegget på Kambo hugges plastbåtene opp, og alt som finnes om bord kildesorteres.

Båteiere kjenner ikke ordningen

Utfordringen for firmaet er at mottaket av fritidsbåter kunne vært mye større, fordi båteiere som ønsker å kvitte seg med gamle båter og båtvrak i Oslofjorden, ikke kjenner til ordningen med å få levert båten til opphugging. Kambo Marina drar også rundt og henter plastbåter som skal hugges.

Plasten fra båtene som ikke er i bruk og ligger i hele Oslofjorden påvirker det marine miljøet på en svært negativ måte.

Plasten havner i sjødyrene

Til NRK forteller Fredrik Myhre i WWF Verdens Naturfond at plasten havner i alt fra mikroskopiske dyr som plankton til større sjødyr som hvaler. Dermed blir disse plastbåtene et stort miljøproblem for økosystemet i havet.

Ifølge en undersøkelse fra Kongelig Norsk Båtforbund vet ikke hver femte båteier at det finnes en ordning for å kunne levere inn båter som ikke lenger er i bruk.

På Kambo Marinas hjemmeside er det mulig å melde inn båtvrak slik at båten enten blir hentet eller kan leveres inn slik at de ikke lenger utgjør en miljøtrussel mot det marine miljøet i Oslofjorden.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112