23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Holmenkollen World Cup 2024 - Hva kan produksjonsindustrien lære av skiskytterne?

Er du glad i skisport, er du sikkert ekstra klar for helg denne uka, når det endelig er duket for verdenscup i skiskyting! Som sponsor av både det svenske landslaget og av Tarjei Bø, kommer Monitor ERP selvsagt til å være på plass – om enn med en liten lojalitetskonflikt mellom bedrift og fedreland.

😀Mens jeg har gledet meg til arrangementet, har det fått meg til å reflektere litt rundt produksjonsindustrien. Noen vil kanskje innvende at det er litt søkt å trekke altfor mange paralleller mellom det vi driver med og skiskyting. Det er sjelden gevær involvert i produksjon, og du stiller med et alvorlig handicap om du møter opp på fabrikkgulvet med ski på beina.
Men oppskriften på suksess er faktisk ikke så ulik, enten du produserer maskinkomponenter eller skal gå til gull i Holmenkollen. 
Små marginer og mange disipliner i skjønn forening
Vi bruker kanskje ikke gevær, men skal du produsere kvalitet, skyter du egentlig på blink hver dag. Noen centimeters feilkalkulasjon kan utgjøre forskjellen på hvorvidt Tarjei Bø kan skøyte i mål med god margin, eller må ta en ekstra strafferunde.

💥 På samme måte kan ørsmå feilberegninger være forskjellen på en prikkfri batch og en haug med varer som må kastes eller destrueres. Du må levere i tide for at ikke hele varekjeden skal stoppe opp. Og kalkylene i seg selv må ofte være svært presise for at regnskapet skal sitte solid i pluss.
Som skiskytterne må vi også sjonglere flere disipliner på én gang. Det skal kuttes og skjæres, maskiner må vedlikeholdes, logistikken må kjøre som smurt. Tallknuserne må holde tunga rett i munnen, og du skal helst ha ditt på det rene når det kommer til sporbarhet.
Du vinner ikke gull uten et solid team i ryggen
Det er neppe altfor mange som går inn i ERP-bransjen for oppmerksomhetens skyld. Det er sjelden vi som står i blitsregnet mens champagnen flommer. Jeg liker å se på oss mer som teamet av trenere, smørere, ernæringseksperter og de andre dyktige folka som gjør det mulig for idrettsheltene våre å prestere på toppnivå. 
I vårt tilfelle er det produksjonslandslaget som skal vinne heder og ære, mens vi sørger for å gi dem best mulig skiføre på vei til mål. Jeg synes i alle fall det er veldig givende å kunne tilrettelegge for at norsk produksjonsindustri skal få minst mulig å tenke på, takket være våre bidrag.
Og så er det ganske gøy å se Tarjei Bø og de andre på pallen med Monitor på drakta.
Vi ønsker dem alle lykke til i verdenscupen!

Lær mer om MONITOR ERP f

Monitor ERP System
Karenslyst alle 53
0279 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031