23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Vi har kjøpt ny, brukt vannskjærer!

Og vår gamle og slitne 2011-modell Waterjet vannskjærer, som har 9000 timer i bruk i ryggsekken, går av med pensjon.

Utløper
31. desember 2024

Vi har valgt å investere i en ny 2023-modells vannskjærer av samme fabrikat som den forrige, som i motsetning til den gamle bare har gått 278 timer. Vår gamle maskin var begynt å synge på siste verset, var noe saktegående og trengte mye service. Den nye vannskjæreren kjøpte vi brukt fra et konkursbo i Sandefjord. 

Denne investeringen drar med seg flere fordeler, som vi er veldig glade for! 

Redusert energiforbruk og CO2-utslipp

Vi reduserer blant annet energiforbruket vårt på pumpe og skjæreenheten med rundt 40% sammenlignet med vår gamle pensjonerte maskin. Da all energiproduksjon er en belastning på miljøet, er det alltid en fordel å kunne redusere forbruket og dermed behovet for energi. Ved å redusere vårt energiforbruk med 40% bidrar vi til å redusere behovet for kraft- og nettutbygging, noe som videre vil spare naturen. I tillegg vil det også frigjøre energi som kan gå til å erstatte fossil energi i andre sektorer. Bytte i maskin resulterer i at vi reduserte forbruket vårt fra 45kW ved maksimal belastning til 27kW ved bruk av vannskjærer. Naturvernforbundet nevner også flere fordeler ved å redusere energiforbruket!

I tillegg hadde den gamle vannskjæreren et oljereservoar på 183 liter mot 20 liter på den nye, noe som vil gir en reduksjon på innkjøp og utskiftning av olje på 89%. Disse 89% utgjør en reduksjon i CO2-utslipp på hele 517,5 kgCO2e! Denne reduksjonen vil også medføre at vi får mindre kostnader ved kjøpt, i tillegg til at vi trenge færre leveranser av olje. 

Effektivitet og flere muligheter

Da vår nye vannskjærer er langt mer effektiv enn den gamle, vil vi ha muligheten til å ta på oss flere og større oppdrag, samtidig som vi fortsatt vil kunne levere på ønsket og forventet kvalitet og leveringstid. 

Vår mekaniske avdeling produserer i hovedsak produkter internt for våre oppvarmingsløsninger. Dette er blant annet skid, styreskap, koblingsbokser eller vanngjennomstrømmere. Ved at vi har en egen mekanisk avdeling her i Kongsvinger, kan vi produsere våre produkter og elektriske oppvarmingsløsninger i sin helhet her på SIVA. 

I tillegg tar også vår mekaniske avdeling på seg rene mekaniske oppdrag for kundene våre. Vi har laget sverdkasser til skogsmaskiner, og skjermoppheng og sikkerhetsskranker for Avinor, samt mye annet spennende! Vi har egne ingeniører på huset som tegner og kalkulerer løsninger og produkter, slik at vi kan skreddersy løsningen for kundens behov. Det er derfor nødvendig at vi har effektivt maskineri ettersom vi produserer lite standardiserte produkter, men heller har mer spesialtilpassede løsninger. Maskineriet må derfor stilles inn for hver ordre for at det skal bli riktig. 

Trenger du en skreddersydd oppvarmingsløsning? Eller kanskje trenger du et rent mekanisk produkt

Ta kontakt, vi hjelper deg!

Norske Backer AS
Jostein Svendheims veg 8/10
2212 Kongsvinger
Kongsvinger
Norge
Org. nr.: NO919799064

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032