23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Vakuumpumper med turtallsregulering fra Busch

Ideelt tilpasset enhver prosess. Uansett vakuumprosess kan turtallregulering (VSD)-også kjent som en frekvensomformer-gjøre produksjonen mer økonomisk.

Vakuumpumper kjører vanligvis med en fast rotasjonshastighet. Men hvis behovet varierer over tid, vil vakuumpumpen fortsette å kjøre med full effekt, selv om det ikke er behov for det i det hele tatt. En VSD styrer rotasjonshastigheten til pumpemotoren og justerer pumpehastigheten til svingninger i etterspørselen. Dette resulterer i betydelige energibesparelser, lavere CO2  -utslipp og reduserte vedlikeholdskostnader.

 Turtallsregulering (VSD, variable speed drive) er en digital styreenhet som regulerer motorens rotasjonshastighet. Den gjør at pumpekapasiteten til en vakuumpumpe nøyaktig kan tilpasses de faktiske behovene i prosessen. Resultat: Betydelige energibesparelser. Busch Vacuum Solutions tilbyr et bredt utvalg av vakuumpumper med integrert VSD. Selv vakuumpumper som allerede er installert, kan enkelt konverteres med ettermonteringssett.

Svingninger i vakuumbehovet

Vakuumbehovet varierer ofte innenfor ulike produksjonsprosesser. Ideelt skal vakuumforsyningen synkroniseres med behovet. Med en frekvensomformer kan vakuumpumpene justeres for å passe til variasjoner i vakuumbehovet. Ved å reagere på svingninger i behovet, er det mulig å foreta betydelige energibesparelser. I kombinasjon med en trykksensor regulerer en frekvensomformer rotasjonshastigheten til pumpemotoren automatisk.

Valg av driftsmodus

I scenarioer med skiftende prosessparametere anbefaler vi vakuumpumper som kan styres på behovsdrevet basis og som enten garanterer en konsistent pumpekapasitet eller opprettholder det nødvendige vakuumnivået konstant. For prosesser med konstant vakuumbehov anbefales det å la vakuumpumpen kjøre på konstant kapasitet. For prosesser med skiftende vakuumbehov over tid er trykkreguleringsmodus det ideelle valget. I slike tilfeller vil vakuumpumpen justere rotasjonshastigheten etter ønsket vakuumnivå. Når dette vakuumnivået er nådd, fortsetter vakuumpumpen å kjøre på laveste hastighet, slik at den kan reagere på et plutselig behov for økt vakuumbehov. Dette gjør det mulig å oppnå ytterligere energibesparelser.

Kostnadsbesparelser og forbedret ytelse

Med en vakuumpumpe som R5 lamellvakuumpumpe fra Busch, gir integreringen av en VSD energibesparelser på opptil 50 prosent. I en typisk produksjonsprosess med en pumpe med 30 kW motor gir dette en CO2  besparelse på mer enn 10 000 kg årlig – en mengde som mer enn 1000 trær ville absorbert. Vedlikeholdskostnadene reduseres også sammenlignet med pumper med fast hastighet på grunn av lavere gjennomsnittlig bruk som begrenser slitasje på lagre og tetninger. I tillegg kan en motor med VSD drives med høyere hastighet uavhengig av strømforsyningen. Dette resulterer i en pumpehastighetsøkning på ca. 20-40 % og en tilsvarende høyere pumpekapasitet enn når pumpen brukes ved 50 Hz.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

AL

Send til en kollega

0.047