23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Nyhet: resirkulerte, sveisbare PE-plater

Vink tilbyr resirkulerte, sveisbare PE-plater i samarbeid Oceanize.

Vink og Oceanize har inngått et langsiktig samarbeid for å tilby norske og internasjonale kunder sveisbare PE plater av høy kvalitet.

Oceanize samler inn brukte produkter i PE plast fra norske bedrifter innen aquakultur. De vasker og bearbeider de utrangerte produktene før de produserer PE-granulat av høy kvalitet på eget anlegg i Norge. PE-granulatet analyseres etter produksjon for å sikre at kvaliteten er riktig før råvaren sendes til en produsent av sveisbare PE-plater. Vink vil markedsføre, selge og levere de ferdige PE-platene til norske kunder fra lager i Norge. Siden volumene av brukte produkter er større enn forventet behov i Norge markedsfører og selger Vink disse platene også i flere europeiske land.

Samarbeidet gir en betydelig miljøgevinst. Plastrestene som tidligere ble brent eller deponert brukes nå som råvarer for å lage fullverdige produkter. Miljøgevinsten er betydelig når aktørene kjøper tilbake plater som er produsert av egne utrangerte produkter. For hver kilo plast som resirkuleres sparer vi ca. 2,6 kilo CO2 kontra å produsere ny PE-plast fra fossile råvarer. Med et årlig estimert volum  av resirkulerte PE-plater på 500 tonn blir CO2-reduksjonen på hele 1.300 tonn CO2/år.

Det spesielle med platene som Vink nå tilbyr er at de er av en vesentlig høyere kvalitet enn det som tidligere er tilbudt av resirkulerte PE-plater. Prisen er allikevel på samme nivå som nye plater. I mange tilfeller kan man derfor få miljøgevinsten uten at det koster ekstra penger og uten at kvaliteten på sluttproduktet blir redusert.

For mer info. kontakt vink på info@vink.no

Vink Norway AS
Bjørnerudveien 8
1201 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031