23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Busch Vacuum Solutions var som en god fe-gudmor

En skole i et underprivilegert område i Johannesburg, barn fra mindre privilegerte familier, klasser som var altfor store og nesten ikke noe utstyr: Alt dette var dårlige forhold for en vellykket start i livet for elevene.

Denver Primary School i Johannesburg i Sør-Afrika ligger svært nær det sørafrikanske salgsselskapet Busch Vacuum Solutions. Opprinnelig var skolen planlagt for bare 750 elever, men det startet allerede i begynnelsen med 1053 elever. I dag undervises rundt 1200 barn på Denver barneskole. Det betyr store klasser og lærere som ikke kan tilbringe nok tid med hvert enkelt barn. Dette er dårlige forhold for barna, som ofte kommer fra underprivilegerte familier og derfor knapt kan få støtte hjemme.

Busch har stor suksess i Sør-Afrika og ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. "Vi følte bare at i stedet for å gi penger til en veldedig organisasjon og ikke vite hva utfallet er, ønsker vi å involvere oss slik at vi har en konkret effekt i virksomheten til barna og lærerne vi er involvert i," forklarer Sean Pieterse, General Manager i Busch Sør-Afrika.

Derfor har Busch Sør-Afrika vært engasjert i Denver Primary School i fire år nå, og mye har skjedd siden den gang.

«Busch var som en fe-gudmor», forteller skolens rektor Charlotte Eckersley. "Sean kom nettopp inn på kontoret mitt en morgen og sa at de gjerne vil hjelpe skolen med det vi trenger. Det begynte med en donasjon av bøker, og fra det eskalerte det til så mange ting."

Et av de første prosjektene Busch innså var at de ønsket et leskur. Barna trenger ikke lenger å stå på det farlige fortauet etter skolen. De er beskyttet mot trafikk og har et sted der de allerede kan starte å gjøre lekser mens de venter på bussen.

Busch bygde gradvis et vakthus for å beskytte skolen mot innbrudd, og satte opp en sykerom på skolen for barn som ble syke, bygde carporter og donerte skrivebord og stoler. Et tildekket stadium gjør det mulig for elevene å opptre, noe som hjelper dem med å utvikle seg og "vise hvem vi virkelig er", sier en tidligere elev. Til slutt ble det bygd et databygg på skoleplassen.

I fjor ble rundt 100 PC-er og skjermer samt rundt 50 bærbare PC-er donert av Busch' hovedkontor i Maulburg i Tyskland. En stor del av dem gikk til Sesego Foundation i Sør-Afrika, som distribuerte datamaskinene til for eksempel barnehagedirektører og unge forretningsgrunnleggere i Soweto. 30 datamaskiner ble gitt til Denver barneskole, slik at elevene kunne lære å bruke dette viktige utstyret.

Busch-ansatte over hele verden har også vært involvert i å støtte Denver barneskole. For to år siden gjorde en innsamlingskampanje fra det globale forsknings- og utviklingsteamet det mulig å bygge et jungelgym for skolens yngste barn.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

AL

Send til en kollega

0.047