23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Sikker og miljøvennlig lasting av tankskip med Busch

130 direktetjenester til destinasjoner i Europa, Asia, Midtøsten, Afrika og Nord-Amerika: Gøteborg havn er den største i Skandinavia og inngangsporten til verden for en stor del av den svenske industrien.

Mer enn 11 000 skip anløper havnen hvert år, inkludert mange tankskip. Målet under lasting og lossing av tanker er å hindre at hydrokarbondamp slipper ut. Det er her Busch Vacuum Solutions kommer inn i bildet: i en dampgjenvinningsenhet som fanger opp hydrokarboner.


Gøteborg havn er klassifisert som en av verdens grønneste havner. Den arbeider aktivt for å minimere påvirkningen maritime operasjoner har på miljøet og bidra til bærekraftig transport. Derfor tar Gøteborg Havn ekstra forholdsregler for å minimere mengden hydrokarbondamp som kan slippes ut i atmosfæren under lasting og lossing av tankskip. Dette oppnås gjennom dampgjenvinning.

Dampgjenvinning er adsorpsjon av hydrokarbondamper ved bruk av aktivert karbon regenerert under vakuum. Vakuumenheten samler opp dampene som ellers ville blitt sluppet ut i atmosfæren. Dampen omdannes til væske og returneres til skipets transporttank. I tillegg til hovedmålet om å unngå utslipp, brukes også dampgjenvinning av sikkerhetsårsaker og for å forhindre store drivstofftap.

Vakuumpumpen som tidligere ble brukt i dampgjenvinningsenheten i Gøteborg havn, var svært gammel og trengte vedlikehold. Reservedeler var imidlertid ikke lenger tilgjengelige, og havnelederne var på utkikk etter en bedre løsning for dampgjenvinning under lasting og lossing av tankskipene. Ettersom enheten er i permanent og daglig bruk, måtte den byttes så snart som mulig. Vakuumekspertene fra Busch anbefalte en DOLPHIN væskering-vakuumpumpe. Takket være klargjøringen og støtten ble den gamle vakuumpumpen fjernet, og DOLPHIN-enheten ble installert i vakuumenheten. Omkoblingen skjedde innen to dager fra stopp til omstart.

Den nye vakuumløsningen har større kapasitet. Derfor sikrer den bedre gjenvinning av hydrokarbondamp og dermed bedre beskyttelse av miljøet. Prosessen er svært pålitelig for Gøteborg Havn og for de lastede og lossede tankskipene. Den nye DOLPHIN væskering-vakuumpumpen fra Busch viste også en annen fordel under drift. Den er betydelig mer stillegående enn den forrige løsningen. Dette gjør arbeidet nær dampgjenvinningsenheten mye mer komfortabelt for de ansatte. Kunden er svært fornøyd med de nye vakuumløsningene og informerte Busch-selgeren om at den fungerer perfekt og er mer effektiv enn den forrige. Tankskipene kan nå lastes og losses på en sikker og miljøvennlig måte.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

AL

Send til en kollega

0.063