23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Busch familien kåret til årets familieentreprenører

Et selskap grunnlagt i et likeverdig partnerskap, et team på tvers av generasjoner på toppen, med kulturell og profesjonell bakgrunn som utfyller hverandre: Busch-familien har allerede levd mangfold da konseptet i beste fall var et moteord.

I et kvart århundre har Ayhan, dr. Karl, Ayla, Sami og Kaya Busch i fellesskap forvaltet Busch Vacuum Solutions og tatt alle viktige beslutninger sammen. For denne bedriftskulturen og dette samarbeidet har de nå blitt hedret med "Family Entrepreneurs of the Year" av INTES Academy for Family Business. Denne prisen har eksistert siden 2004 og er den mest prestisjefylte familiebedriftsprisen i Tyskland.

 

«Med sitt levende mangfold mellom generasjoner, kjønn og kulturer, står Busch-familien for en form for fremtidsrettet, økonomisk svært vellykket entreprenørskap som eksepsjonelt implementerer den langsiktige sikringen av selskapet i hendene på familien», siterer jurymedlem og INTES* administerende direktør Catharina Prym fra juryens uttalelse.

Det familieeide selskapet med en global årlig omsetning på rundt en milliard euro ledes av grunnleggerparet Ayhan og dr. Karl Busch og barna deres Ayla, Sami og Kaya Busch. Busch-familien tar avgjørelser i fellesskap. Med denne holdningen dyrker de en diskusjonskultur som krever mye disiplin og styrke, men som samtidig sikrer de beste resultatene.

"Vi er alle Co-CEO-er," sier Kaya Busch, og Ayla Busch legger til: "Alle har ulike syn, kritikk tar oss lenger." Det forventes også et konstruktivt kritisk syn, mangfoldige perspektiver og åpne ord fra de 3800 ansatte over hele verden som arbeider på seks produksjonsanlegg og datterselskaper i 45 land.

Denne diskusjonsorienterte bedriftskulturen og samarbeidet kan spores tilbake til det gifte paret Ayhan og dr. Karl Busch. I 1963 oppfant ingeniør Karl Busch den første vakuumpumpen for emballering av matvarer, HUCKEPACK, i kjelleren i hjemmet sitt. Med denne innovasjonen utviklet familieselskapet ledende vakuum- og overtrykkteknologi. Men den geniale oppfinnelsen ville aldri vært så vellykket uten Ayhan Busch. Hun utvidet organisasjonen og sikret at produktet ble markedsført på riktig måte. Helt fra starten av inngikk grunnleggerparet et likeverdig partnerskap der ingeniørånd og entreprenørskap utfyller hverandre. De tre barna ble "født inn i oppstarten", som Sami Busch sier. Fra tidlig alder fikk de muligheten til å følge foreldrene sine på forretningsreiser og dele sine meninger om selskapet.

Selskapet har forblitt lojalt til hovedkontoret i Maulburg i flere tiår, da lokal forankring og regionalt engasjement er viktig for familien. Busch Vacuum Solutions har allerede mottatt priser for sitt sosiale og kulturelle engasjement. Familiebedriften er ikke bekymret for at det skal eksistere på lang sikt: Seks barnebarn er allerede i startgropen for å følge sine foreldre og besteforeldre. "Alle ønsker å jobbe for Busch én gang," sier dr. Karl Busch.

 
Om Busch:

Busch Vacuum Solutions er en av verdens største produsenter av vakuumpumper, vakuumsystemer, blåsere og kompressorer.

Selskapets omfattende produktportefølje består av løsninger for vakuum- og overtrykkbruksområder i alle industrier. Dette inkluderer kjemi-, halvleder-, medisinsk-teknologi-, plast- og matvaresektoren. Det dekker også design og konstruksjon av tilpassede vakuumsystemer, samt et globalt servicenettverk.

Busch-gruppen er et familieeid selskap som fortsatt ledes av Busch-familien. Busch Vacuum Solutions har 3800 ansatte i mer enn 60 selskaper i mer enn 40 land og byråer over hele verden. Busch sitt hovedkvarter ligger i Maulburg sørvest i Tyskland. Her ligger Busch SEs hovedkvarter, samt det tyske produksjonsanlegget og det tyske salgsselskapet. I tillegg til Maulburg, har Busch også egne produksjonsanlegg i Sveits, Storbritannia, Tsjekkia, Sør-Korea og USA.


Historie

Busch Vacuum Solutions ble grunnlagt av dr.ing. Karl Busch og kona Ayhan Busch i 1963. Dr.ing. Karl Busch utviklet "HUCKEPACK", som var den første vakuumpumpen som kunne brukes til vakuumpakking av matvarer. Oppfølgingsproduktet, den kompakte lamellvakuumpumpen "R5", revolusjonerte matvarepakkingen. En annen milepæl representerte utviklingen av "COBRA"-skruevakuumpumpen. I 1971 startet den internasjonale ekspansjonen av Busch-gruppen med etableringen av et salgsselskap i Storbritannia. Det første produksjonsanlegget utenfor Tyskland ble etablert i USA i 1979.

 

* "INTES (Integrated Owner Strategy) Academy for Family Businesses" er en del av PwC Group (PriceWaterhouseCoopers). Siden 2004 har prisen blitt tildelt i fellesskap av INTES, FBN (Family Business Network) Germany og foreningen "Die Familienunternehmer" (The Family Entrepreneurs) ved "Entrepreneurial Success Forum" ved Schloss Bensberg i nærheten av Cologne i Tyskland. Administrerende direktører og aksjonærer som bidrar til den langsiktige sikkerheten i det familieeide selskapet, blir hedret. Dette inkluderer tiltak innen områdene strategi, styring, finansiering eller selskapskarriere, men også strategier som styrker tilknytningen til eierfamilien og bevisstheten om deres entreprenøransvar.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.046