23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ayhan Busch, en betydelig entreprenørpersonlighet i Europa

Ayhan Buschs liv og arbeid, hennes bidrag til etableringen og utviklingen av Busch Vacuum Solutions, ble nylig anerkjent i detalj i en rapport fra OPEN Political Economy Network (OPEN)* med tittelen "Minority Businesses Matter Europe".

Open Political Economy Network-rapporten er basert på akademisk forskning om "Minority Businesses" i Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Nederland, Sverige, Belgia og Irland. Analysen identifiserer de 50 mestselgende selskapene i disse åtte landene som ble grunnlagt og som forvaltes av innvandrere fra ikke-vestlige land eller deres etterkommere. Busch Vacuum Solutions er blant dem rangert som nummer åtte. I Tyskland er selskapet på fjerdeplass.

Ifølge rapporten forener Busch det beste av Tyskland og Tyrkia. Selskapet ble grunnlagt i fellesskap av Ayhan Busch og hennes mann, dr. Karl Busch, i 1963. Allerede for 60 år siden levde paret en absolutt likestilling. Ayhan Busch sier: "Mannen min og jeg grunnla og bygde opp selskapet sammen. I et likeverdig partnerskap helt fra starten av. Det var uvanlig på den tiden. Alle viktige beslutninger ble tatt sammen."

Takket være Ayhan Buschs bidrag har selskapet vokst til en global aktør med 3800 ansatte i 66 datterselskaper. Ayhan og dr. Karl Busch forsto alltid hvordan de kunne bruke sine sterke sider til å utvikle selskapet: "Mannen min var det tekniske geniet, mens jeg var veldig sterk på den kommersielle og strategiske siden av virksomheten", sier Ayhan Busch i rapporten. "Jeg har alltid vært en svært entreprenør og markedsfokusert person."

Da det første Busch-selskapet ble grunnlagt utenfor Tyskland, bestemte paret seg for å få det styrt av en lokal innbygger. "Dette har vært vår bedriftsfilosofi helt siden den gang – gå nasjonalt internasjonalt", forklarer Ayhan Busch. Hvert år møtes administrerende direktører for å utveksle ideer. Dette bidrar til å identifisere nye markeder og bruksområder for Busch-produkter. "Etter hvert som vårt globale nettverk vokste, brukte jeg mye tid på å ringe lederne våre rundt om i verden og diskutere markeder, strategier og taktikk med dem. Jeg var den kraften som alltid presset dem til å bli mer kundefokuserte og vokse. Jeg opprettet forbindelser mellom dem og forsøkte å dele informasjon."

Ayhan og dr. Karl Busch er fortsatt aktive i selskapet. Den dag i dag driver de Busch Vacuum Solutions sammen med sine tre barn Ayla, Sami og Kaya Busch.

*Den internasjonale plattformen OPEN er en ideell organisasjon. Den er finansiert av Minority Supplier Development UK (MSDUK) og er forpliktet til uavhengig, streng og tilgjengelig forskning.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.051