23948sdkhjf

4 grep som gjør hverdagen din litt mer miljøvennlig

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er et stort behov for at vi alle lever litt mer miljøvennlig, og tenker ekstra over hva det er vi velger å gjøre i løpet av dagen. Små ting kan ha stor påvirkning på miljøet, og det kan ikke mist påvirke hva alle gjør også.

Her skal vi ta en titt på 4 grep som du kan gjøre, for å leve et litt mer miljøvennlig liv.

 1. Grønn energi
  Noe som påvirker miljøet vårt stort i dag, er strømmen og energien vi bruker. Det er for tiden mange som forsøker å minske forbruket sitt av strøm fordi det er så dyre strømpriser, men det å redusere forbruket er også bra for miljøet. I tillegg kan du se etter kilder for grønn energi, som for eksempel solcellepanel, som også er en billig strøm. Du kan få solcellepanel montert på taket ditt hjemme, slik at strømmen du bruker kommer direkte fra solen. 
 2. Kjøp brukt 
  En annen kilde til mye utslipp i dag, er den konstante produksjonen av varer og tjenester. Aldri før har vi mennesker kjøpt så mye ting, og brukt det så kort som vi gjør. Dette gjelder blant annet klær, elektronikk og møbler, som alle er ting man kan kjøpe brukt. Ved å kjøpe og selge brukt kan man redusere sitt eget forbruk, og stå opp mot kjøp- og kast samfunnet vi har skapt. Dessuten er det ofte billigere, og du kan få unike ting som andre ikke har. 
 3. Ta kollektivt
  Kollektiv transport er en super måte å kutte utslippet fra biler på, og det hjelper også med å fri opp veien for andre transportmidler. Nye initiativ har også gjort at mange busser kjører på helt eller delvis elektriske motorer, for en grønnere vei til dit du skal. Hvis du har muligheten er det også supert å gå eller sykle dit du skal, for eksemepel til jobbe eller skolen. Det er bra for både helsen og miljøet. 
 4. Kildesortering 
  Det er mange som har fått øynene opp for kildesortering, og som har blitt flinkere på å gjøre dette hjemme. Med godt over 2,5 millioner husstander i Norge så er det viktig at alle tar ansvar og er flinke til å kildesortere søppelet sitt. Det trenger ikke å være vanskelig heller! DU kan starte med å kaste mat i en egen søppel, ha en til papp og en til plast. Pant av flasker og sortering av glass og metall bidrar også til en bedre sortering av søppelet til sist.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.079