23948sdkhjf

Vakuumteknologi sørger for optimal kjøling av koronavaksiner

| Medlemsnyhet | Bedrift Busch Vacuum Solutions Norway AS

De første godkjenningene av koronavaksiner ble gitt sent i fjor. Så begynte vaksineringen av mennesker over hele verden. Vakuumteknologi er helt nødvendig for å produsere og transportere vaksinene. 

Til nå har 552 millioner mennesker verden rundt allerede blitt vaksinert (kilde: www.ourworldindata.org, tall per 28. mars 2021).  Kjøling av vaksinene er helt nødvendig i den globale distribusjonen.  En av Busch Vacuum Solutions' kunder produserer kjøleskap- og temperaturregulerte transportbokser spesielt beregnet for vaksiner. De gir dermed et viktig bidrag til den globale kampen mot pandemien.

I motsetning til konvensjonelle vaksiner, har logistikken til koronavaksiner skapt en helt ny utfordring. Den første godkjente vaksinen ble laget av det tyske farmasøytiske selskapet BioNTech i samarbeid med dets amerikanske partnerselskap Pfizer. For å avkjøle denne vaksinen er vanlige kjøleskap, slik som de som brukes til influensavaksiner, ikke tilstrekkelige. Koronavaksinen må nemlig lagres og transporteres ved minus 70 grader celsius. Dette er viktig for at den skal beholde sin fulle effekt.

Under byggingen av de spesielle kjøleenhetene er man helt avhengig av vakuumteknologi fra Busch Vacuum Solutions. Vakuum brukes til å fylle kjøleenhetenes kjølekretser med spesielle gasser. På grunn av den verdensomspennende pandemien har etterspørselen etter disse kjøleenhetene økt kraftig de siste månedene, og Busch bidro til å oppfylle dette behovet ved å levere ekstra vakuumpumper. Kjøleenhetene og transportutstyret selges over hele verden og brukes i distribusjonen av vaksinen globalt. De er viktige produkter for å sikre at COVID-19-vaksinen når vaksinasjonssentrene intakte og at pasienter over hele verden kan motta den sårt tiltrengte vaksinen.

Medlemsnyhet

Bedrift
Busch Vacuum Solutions Norway AS

Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Norge
Busch Vacuum Solutions Norway AS

Send til en kollega

0.063