23948sdkhjf

Vær bevist på egen helse – både på arbeidsplassen og privat

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Såkalte livsstilssykdommer rammer alt flere nordmenn, og det er viktig for alle å ha et bevist forhold til egen helse.

Det er selvfølgelig mange sykdommer som ikke kan kontrolleres, men samtidig er det mulig å legge til rette for å både redusere sannsynligheten for å rammes av enkelt sykdommer – samtidig som konsekvensene av andre kan reduseres. Husk også på at fastlegen din har en viktig rolle når det gjelder forebyggende helsearbeid.

Usunn kost, lite fysisk aktivitet og overvekt
Kombinasjonen av ubegrenset tilgang til kaloririk kost og lite fysisk aktivitet kan skape store utfordringer. Mennesket har gjennom årtusener utviklet seg til å hele tiden søke etter den maten som har mest energi, det er derfor helt naturlig at de aller fleste av oss ikke kan motstå burgere, brus, is og godteri. Dessuten er det mange nordmenn som både har en stillesittende jobb og er lite aktive på fritiden.

Kroppen er laget for å være i bevegelse, og overvekt og lite fysisk aktivitet kan resultere i en rekke sykdommer. Noen av de er alvorlige i seg selv, som høyt blodtrykk, hjertesykdom eller diabetes. Andre, som åreknuter og andre hovedsakelig kosmetiske konsekvenser, er vanligvis ikke farlige i seg selv – men kan noen ganger føre til andre komplikasjoner. Dessuten er de selvfølgelig et signal på at kroppen ikke er fornøyd med situasjonen.

Stress og dårlig ergonomi på arbeidsplassen
Høyt arbeidspress trenger ikke å være negativt i seg selv, det er mange som yter sitt aller beste når det skjer mye på en og samme gang. Samtidig er det en hårfin grense mellom høyt arbeidspress og negativ stress. Dette er, på lik linje med en overflod av mat, en situasjon som mennesket egentlig ikke er laget for. Våre stressreaksjoner er tilpasset plutselige angrep fra rovdyr, og er svært praktiske når det gjelder å håndtere uforutsette og dramatiske situasjoner. Likevel kan de skape store problemer når noen opplever konstant stress over tid.

Selv om en rekke farlige og fysisk belastende arbeidsoppgaver er fjernet over tid, er det fortsatt mange som rammes av forskjellige muskel- og skjelettplager. Arbeidsgivere har selvfølgelig en plikt til å legge til rette for en ergonomisk arbeidsplass, men det er ikke alltid like enkelt å huske på å bytte arbeidsstilling eller å løfte riktig. Likevel er det slike små grep som legger til rette for langsiktig helse både på arbeidsplassen og privat, derfor er de særlig viktige. 

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.047