23948sdkhjf

Form-Tek AS med bionedbrytbar plast i teknisk krevende applikasjoner

| Medlemsnyhet | Bedrift Form-Tek AS

Form-Tek AS er en av 3 bedrifter i Buskerud som er tildelt midler fra Forskningsrådet. Dette prosjektet gjelder bionedbrytbar plast i krevende applikasjoner (BioKapp).

Sammen med 5 andre prosjektpartnere gjelder tildelingen til Form-Tek AS å utvikle metoder/forståelse for å kunne utvikle biodegraderbare («BDG») plastmaterialer egnet for produkter med høye krav til mekanisk ytelse.

Formålet med BioKapp—prosjektet er å utvikle løsninger for å erstatte tradisjonell plast med biologisk nedbrytbar plast i teknisk krevende applikasjoner som bidrar til forsøpling av miljøet.

Det finnes ikke i dag kommersielle materialer som oppfyller krav til bionedbrytbarhet i naturlig miljø, samtidig som det har tilstrekkelige mekaniske egenskaper (stivet, styrke, bruddtøyning, slagstyrke, slitasjebestandighet etc).  Innovasjonen er tenkt realisert gjennom en kombinasjon av 1) forbedring av materialegenskapene til de nedbrytbare materialene og 2) modifikasjon av produktdesign og produksjonsprosess for de nedbrytbare materialer.

Regjeringen tildeler 600 millioner kroner til spesielt innovative bedrifter gjennom Forskningsrådet. Totalt 55 prosjekter av 133 søkere får pengestøtte fra Forskningsrådet denne gangen.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Form-Tek AS

Åsveien 2
3475 Sætre
Norge

Send til en kollega

0.094