23948sdkhjf
Sponsored content

Smarte baderomsløsninger – kompositt i kombinasjon med natur

Badet er uten tvil et av boligens aller viktigste rom, som i tillegg er kostbart å bygge, rehabilitere eller pusse opp.

Et moderne bad har relativt lang forventet teknisk levetid, men det forutsetter godt arbeid og korrekte materialvalg. Det gjelder selvfølgelig selve konstruksjonen, men i tillegg også baderomsmøbler og annen baderomsinnredning. Det er for så vidt mulig å skifte ut skap, servanter og lignende i løpet av badets levetid, men det er likevel viktig å velge gode kvalitetsprodukter.

Komposittmaterialer – særlig relevant i servanter og badekar
Naturmaterialer er manges førstevalg på badet, både med tanke på egenskaper og bærekraft. Likevel er det fornuftig å velge komposittmaterialer i noen tilfeller. Det er særlig servanter og badekar som med fordel kan designes i komposittmaterialer. Det betyr også at baderomsmøbler med komposittmaterialer ofte er laget med en kombinasjon av kompositt og andre materialer.

Mange forskjellige typer komposittmaterialer benyttes til baderomsmøbler. Flere av disse materialene er en kombinasjon av for eksempel polyester, akryl og steinmineraler. Noen materialer er også tilsatt andre fargestoffer. Helstøpte produkter kan poleres, og er mer motstandsdyktige enn malte overflater. Når det gjelder badekar er komposittmaterialer et flott alternativ til for eksempel metall eller stein. Kompositt eller akryl har mange fordeler, da det holder bedre på varmen og gir bedre liggekomfort – både grunnet temperatur, tekstur og form.

Kombinasjonen med naturmaterialer
Det er selvfølgelig mulig å se for seg at komposittmaterialer skaper en unødvendig kontrast mot naturmaterialer som tre, keramikk, stein, lær eller glass. Det er definitivt ikke alltid tilfelle, komposittmaterialene kan være en flott match med forskjellige naturmaterialer.

Til å begynne med er det viktig å huske på at treverk på badet i mange tilfeller betyr MDF, som da er malt eller foliert i et praktisk talt ubegrenset antall design. Det betyr selvfølgelig at det er mulig å lage utrolig mange kombinasjoner med komposittmaterialer, og i mange tilfeller er det sannsynligvis komposittdelen som vil fremstå som mest «naturlig».

Denne fleksibiliteten gjør komposittmaterialer til en svært god match med en mengde andre materialer i baderomsinnredningen. Samtidig er det viktig å huske på matchen med gulv og vegger, som i Norge svært ofte betyr å passe på hvordan kompositten passer sammen med forskjellige typer fliser. Samtidig er det også uten tvil mulig å bruke komposittmaterialer sammen med malte overflater, gjerne matte nyanser. Nye våtromssystemer gjør det enkelt å være kreativ med farger og overflater også på vegger og gulv, noe som gjør kombinasjoner med kompositt og naturmaterialer enda mer spennende.

Send til en kollega

0.078