23948sdkhjf

Nå får du pant for SodaStream-emballasjen

Selskapet inngår samarbeid med panteappen Bower i Sverige og Norge. Det betyr at man kan pante emballasje med strekkode fra SodaStream på en gjenvinningsstasjon eller et privat gjenvinningspunkt. Tilbake får du penger eller rabatter.

Dette gjøres ved å skanne strekkoden på emballasjen du skal pante i Bower-appen, før du tar dem til nærmeste gjenvinningsstasjon eller private gjenvinningspunkt.

Der ber appen deg om å validere gjenvinningen ved å skanne en av emballasjene som skal resirkuleres. Deretter legger du dem i riktig beholder og får registrert panteverdien i appen.

Fire millioner flasker

SodaStream Nordics beregner at fire millioner smakstilsetningsflasker og annen emballasje potensielt vil gjenvinnes i det nye samarbeidet med Bower.

– Vi er stolte over å kunne dele at Bower og SodaStream nå innleder et samarbeid. Sammen kan vi påvirke flere til å pante på en enkel og smidig måte. Ved å belønne brukerne våre for gjenbruk, øker vi også kunnskapen om miljøvennlige valg og sorteringsgraden, sier Suwar Merf, administrerende direktør i Bower, og legger til:

Forebygge bruken av engangsflasker

– Hver produktemballasje teller, og SodaStream jobber allerede aktivt for å forebygge bruken av engangsflasker. At de nå i tillegg bidrar til at mer produktemballasje sorteres riktig, er et steg på veien mot en mer bærekraft verden.

Bower-appen har allerede over fire hundre tusen brukere i flere land, og har siden oppstarten pantet over 39 millioner ulike typer produktemballasjer. Samarbeidet er et ledd i SodaStreams bærekraftsarbeid.

– I samarbeidet med Bower styrker vi satsningen vår på bærekraft ytterligere, og tar nye steg mot SodaStreams mål om en renere og sunnere planet. Sammen er vi stolte over å kunne bidra til at mer produktemballasje får en ny sjanse til å brukes på nytt, sier Mats Ajpe, markedssjef i SodaStream Nordics.

Kilde: Pressemelding fra SodaStreams

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Mer PFAS kan true dansk drikkevann
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.08