23948sdkhjf

Nå får du pant for SodaStream-emballasjen

Selskapet inngår samarbeid med panteappen Bower i Sverige og Norge. Det betyr at man kan pante emballasje med strekkode fra SodaStream på en gjenvinningsstasjon eller et privat gjenvinningspunkt. Tilbake får du penger eller rabatter.

Dette gjøres ved å skanne strekkoden på emballasjen du skal pante i Bower-appen, før du tar dem til nærmeste gjenvinningsstasjon eller private gjenvinningspunkt.

Der ber appen deg om å validere gjenvinningen ved å skanne en av emballasjene som skal resirkuleres. Deretter legger du dem i riktig beholder og får registrert panteverdien i appen.

Fire millioner flasker

SodaStream Nordics beregner at fire millioner smakstilsetningsflasker og annen emballasje potensielt vil gjenvinnes i det nye samarbeidet med Bower.

– Vi er stolte over å kunne dele at Bower og SodaStream nå innleder et samarbeid. Sammen kan vi påvirke flere til å pante på en enkel og smidig måte. Ved å belønne brukerne våre for gjenbruk, øker vi også kunnskapen om miljøvennlige valg og sorteringsgraden, sier Suwar Merf, administrerende direktør i Bower, og legger til:

Forebygge bruken av engangsflasker

– Hver produktemballasje teller, og SodaStream jobber allerede aktivt for å forebygge bruken av engangsflasker. At de nå i tillegg bidrar til at mer produktemballasje sorteres riktig, er et steg på veien mot en mer bærekraft verden.

Bower-appen har allerede over fire hundre tusen brukere i flere land, og har siden oppstarten pantet over 39 millioner ulike typer produktemballasjer. Samarbeidet er et ledd i SodaStreams bærekraftsarbeid.

– I samarbeidet med Bower styrker vi satsningen vår på bærekraft ytterligere, og tar nye steg mot SodaStreams mål om en renere og sunnere planet. Sammen er vi stolte over å kunne bidra til at mer produktemballasje får en ny sjanse til å brukes på nytt, sier Mats Ajpe, markedssjef i SodaStream Nordics.

Kilde: Pressemelding fra SodaStreams

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094