23948sdkhjf

Amerikanske forskere kritisk til kjemisk gjenvinning av plast

Den kjemiske gjenvinningen kan gjøre miljøutfordringene større.

Forskerne i USA mener at mekanisk resirkulering er veien å gå.

Det skriver danske plastfokus.dk. De baserer sin artikkel på en artikkel i Climate News, som igjen refererer en rapport fra National Renewable Energy Lab i Colorado.

Ikke egnet for gjenbruk

Den overordnede konklusjonen i rapporten er at plast slett ikke er designet for å bli gjenbrukt, og spesielt peker de på at plastindustriens innsats for å løse problemet med plastavfall gjennom kjemisk gjenvinning, ikke er veien å gå. Primært fordi man ved hjelp av kjemiske tilsetningsstoffer og til tider svært høy varme endrer avfallet til ny plast, noe som er kostbart og medfører betydelig miljøpåvirkning.

Forskerne mener at verken pyrolyse og gassifisering kan sees som et lukket kretsløp. Årsaken til dette er blant annet at prosessene bruker alt for mye energi, men også fordi resultatet av prosessene ikke er plast, men derimot brennstoffer eller såkalt kjemiske råstoffer.

Ikke nødvendigvis dårlig

Selv om forskerne vender tommelen ned for de to løsningene, er kjemisk gjenbruk ikke nødvendigvis dårlig, ifølge forskerne. Bruken av ethylenglycol til å bryte ned og gjenbruke PET er en bedre løsning både økonomisk og miljømessig enn de to omtalte metodene.

Les hele saken her.

Kilde: Plastfokus.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094