23948sdkhjf

Komplett kuttet plastforbruket

Kompletts nye pakkelinje har ført til at bedriften har kuttet kraftig på plastforbruket.

Ifølge Kompletts kommunikasjonsansvarlig Daniel Hauan har konsernet kuttet 17 tonn med plast årlig med investeringen av den nye pakkelinjen.

Til Sandefjords Blad (SB) sier Hauan at de i tillegg har spart utslipp på størrelse med 30 tomme lastebiler grunnet bedre plastutnyttelse i kontainere.

Ytterligere redusere klimaavtrykket

- Vi vil i 2023 og fremover fortsette å jobbe med å identifisere hvordan vi ytterligere kan redusere vårt klimaavtrykk, fortsetter han.

Uttalelsen fra Komplett kommer etter at PwC har utgitt en rapport om klimautslipp fra bedrifter i Telemark, Vestfold, Agder og Buskerud fylker. PwC har spesielt sett på hvordan klimautslippene er blitt rapportert for de 50 største bedriftene i området. Komplett kom ut med en relativt dårlig score, skriver SB

Hauan sier til avisa at han synes det er bra at klima kommer på dagsorden, og at Komplett allerede har gjennomført flere tiltak som bøter på mye av det som kommer fram i rapporten, til tross for at de fortsatt har en vei å gå.

Klimaregnskap

– Vi har gjennom 2022 jobbet med å integrere nye virksomheter i hele vårt arbeid i Komplett Group. Vi begynner 2023 med et samarbeid med Cemasys for å kartlegge klimautslippene for hele virksomheten inkludert datterselskapene, og vil i løpet av året få et klimaregnskap. Vi vil også gjennom året – basert på kartleggingen – etablere en egen klimastrategi, sier Hauan avslutningsvis.

Kilde: Sandefjords Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tines kartonger får hengslet kork
Forskere gjør overvåkning av plastforurensning enklere
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
PartnerPlast inngår forhandleravtale
Marine Donut - neste generasjon fiskeoppdrett
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.094