23948sdkhjf

Nå gir han ansvaret for Lego-klossene videre

Denne våren overlater Kjeld Kirk Kristiansen ansvaret for Lego-familiens pengesekk til sønnen. Han går imidlertid ikke av med pensjon, selv om han fylte 75 år 27. desember.

I over 40 år har Kjeld Kirk Kristiansen vært Lego-familiens utvalgte i spissen for leketøysgruppen. Men nå er det nesten over.

Et gradvis generasjonsskifte

Et gradvis generasjonsskifte er i gang, og til våren skal det fullføres, når tømmene til familiens pengetank, Kirkbi, blir gitt videre til fjerde generasjon i Lego-familien – sønnen Thomas Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen går imidlertid ikke av med pensjon av den grunn, selv om han fyllte 75 år i romjula. Han fortsetter blant annet som styreleder i Ole Kirks Fond, som deler ut penger til prosjekter som fremmer barns livskvalitet.

Stiftelsen er oppkalt etter Kjeld Kirk Kristiansens bestefar, snekkeren Ole, som i 1932 la klossene til det som ble Lego, som vokste til en global leketøysgigant.

1949 første leglokloss

Først var det treleker, men i 1949 kom den første versjonen av den nå ikoniske plastblokken, som i dag selges over hele verden. Dette har gjort familien til en av landets rikeste med en formue på mange milliarder kroner.

Ifølge Forbes har Kjeld Kirk Kristiansen en formue på rundt 56 milliarder danske kroner, noe som plasserer ham blant de 250 rikeste menneskene i verden.

Tidligere var han mye høyere på listen, men formuen delte han med sine tre barn, som han nå deler plass på milliardærlisten med.

Kjeld Kirk Kristiansen har en HA fra Handelshøyskolen i Aarhus og en MBA fra IMEDÉ i Sveits, og i 1977 begynte han i Lego-ledelsen.

Ble adm. dir. i 1979

To år senere ble han administrerende direktør, noe han var frem til 2004, da Lego, etter en vellykket periode, møtte økonomisk motvind.

Den daglige driften ble overlatt til Jørgen Vig Knudstorp, som ledet Lego gjennom en meget vellykket snuoperasjon, mens Kjeld Kirk Kristiansen fortsatte som styreleder. En stilling han hadde fra 1996 og 20 år framover.

Når Kjeld Kirk Kristiansen ikke har med Lego å gjøre, bruker han tid og penger på å avle hester, der han står bak to store stutterier.

I 1994 ble han ridder av Dannebrog, og i 2012 fikk han tittelen kammerherre.

Privat er han gift med Camilla og har tre barn - Thomas, Sofie og Agnete.

Det er også syv barnebarn. Så er spørsmålet om en av dem følger etter og blir femte generasjon i spissen for tippoldefars livsverk.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094