23948sdkhjf

Engel bryter ny mark

Maskinprodusenten Engel Austria lanserer «Pay per Use», og åpner opp et nytt konsept innen distribusjon av sprøytestøpemaskiner, ved siden av et klassisk maskinkjøp.

Engel GmbH er den første leverandøren innen sprøytestøpemaskiner som tilbyr sine kunder fleksibiliteten til å ikke kjøpe maskinen, men kun betale som en funksjon av maskinutnyttelsen.

Svenske Plastforum har snakket med Frans van Lokhorst, salgssjef for Engel Sverige, som forteller at konseptet også vil være tilgjengelig for nordiske bedrifter.

Redusert investeringsrisiko

Hensikten med konseptet er at sprøytestøpebedrifter skal kunne redusere sin investeringsrisiko og samtidig øke fleksibiliteten i produksjonen ved å betale utelukkende som en funksjon av maskinens utnyttelsesgrad. Betaling skjer som en funksjon av utnyttelsesgraden på maskinen.

En enhetspris avtales enten per produsert enhet eller enhet for maskindriftstid. Gjennom muligheten for å minimere risikoen for kapitalbinding eller behovet for å søke godkjenning for betydelige investeringer, åpnes det muligheter for at foredlingsselskapet raskere kan avslutte anskaffelsesprosessen, skriver Engel Austria i en pressemelding.

Online støtte

Alle produksjonsceller levert under bruker-betal-per-bruk-modellen har online støtte og inkluderer e connect.24 fjernvedlikeholdsverktøyet, som vedlikeholdes jevnlig av Engels serviceteknikere. Ved utløpet av avtalt avtaleperiode har kunden mulighet til å kjøpe maskinen. Alternativt kan Engels søsterselskap Engel Used Machinery ta tilbake den brukte maskinen. "Forretningsmodellen sikrer at den potensielle levetiden til sprøytestøpemaskinen utnyttes maksimalt og bidrar til bærekraft", heter det i pressemeldingen fra Engel.

Kilde: Plastforum.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079