23948sdkhjf

Tomra investerer i stort plastsorteringsanlegg

Anlegget skal ligge i Tyskland, og har en kostnadsramme på 50 til 60 millioner euro.

Planlagt driftsstart for det nye anlegget vil være i 2024 eller i 2025.

Det går fram av en melding fra selskapet, der det også opplyses om at anlegget totalt sett vil ha en kapasitet på sorteringen av plast på 80.000 tonn årlig. Investeringene  i det nye anlegget gjøres i forbindelse med eksisterende anlegg i Tyskland.

Startet for tre år siden

Det er gått allerede tre år siden Tomra startet planleggingen av plastsorteringsanleget i Tyskland. Det skal kunne skille mer enn 10 ulike plastråstoffer basert på plast som ellers ville havnet i fyllinger på land eller i forbrenningsanlegg.

I meldingen går det fram at plast-råstoffene vil bli solgt videre til resirkuleringsvirksomheter for både mekanisk og kjemisk resirkulering.

«Vi har en målsetning om lønnsomhetsnivåer på linje med resten av driften, og at avkastningen på kapitalen vil være «lavt tosifret» som følge av at anlegget er av en mellomstor skala», skriver selskapet.

Økende etterspørsel

– Millioner av tonn med plastikk forsvinner i landfyllinger og forbrenningsanlegg årlig. I tillegg er det en økende etterspørsel etter resirkulert plastikk både fra mekaniske og kjemiske resirkulere, sier Dr. Volker Rehrmann, nestleder ved Tomra Recycling.

– Vårt mål er å bruke vår ekspertise hva gjelder sortering til å tette sirkulær-gapet for plastikk, og gjøre blandet plastavfall om til et verdifullt råstoff for resirkulere, sier han videre.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.297