23948sdkhjf

Byggingen satt på pause

På grunn av den europeiske energikrisen og en global økonomi som fortsetter å svekkes, har den tyske råvareleverandøren Covestro besluttet å sette byggingen av et nytt MDI-anlegg på vent.

Det er andre gang at selskapet setter prosjektet på pause, noe som betyr at beslutningen om anleggets fremtidige geografiske plassering fortsatt er åpen. Covestro har sett på både USA og Kina som mulige lokasjoner.

Flere forhold

– Krigen i Ukraina, den europeiske energikrisen og økende inflasjon har forstyrret den globale økonomien alvorlig. Stilt overfor et stadig mer volatilt økonomisk miljø, må vi sikre at vi tar den beste avgjørelsen for selskapet økonomisk og strategisk. Derfor legger vi prosjektet på vent for øyeblikket og vil revurdere det på et senere tidspunkt, sier Covestros administrerende direktør Markus Steilemann i en pressemelding.

USA og Kina

Det var i september 2021 at Covestro kunngjorde at selskapet ville gjenoppta investeringsprosjektet for MDI-anlegget i megaformat etter at det tidligere ble kansellert. I denne sammenhengen rapporterte gruppen at de undersøkte potensielle lokasjoner for fabrikken i både USA og Kina.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093