23948sdkhjf

Dansk plastvirksomhet styrker satsingen i Norge

Rolf Schmidt Industri Plast utvider tilstedeværelsen på det norske markedet. De har nettopp inngått en avtale med to lokale agenter, og salgsinitiativet er det første i sitt slag for den danske virksomheten.

Så langt har de selv håndtert kontakten med de norske kundene, men en stadig økende avsetning har ført til at Rolf Schmidt Industri Plast A/S har innledet et formalisert salgssamarbeid.

Fremover vil to norske agenter med inngående kunnskap om varer av bearbeidet plast ta seg av det oppsøkende salget. Norge har utviklet seg til å bli et av Kolding-virksomhetens viktigste eksportmarkeder, og det er ambisjonene om å komme nærmere kundene som har fått konsernsjef Flemming Andreassen til å gå nye veier.

Konstant vekst i Norge

De to agentene, Thor Erik Thygesen og Magnus Sirirud, skal ta seg av kunder på henholdsvis Vestlandet og Østlandet, og dette må ses i lys av at det har vært svært travelt de siste årene, og at det ellers har vært begrensede reisemuligheter under og etter pandemien.

– Vi har hatt en konstant vekst i Norge uten å være så veldig til stede. Dessverre satte COVID19 en stopper for vår deltakelse på flere messer, og det var mange salgsbesøk som ble avlyst. Likevel har ordreinngangen vært stor, og vi ønsker å gi en enda bedre service til våre norske kunder i fremtiden, sier Flemming Andreassen, og legger til at grunnlaget for suksess er solid, fordi det allerede er gode referanser i ledende bransjer.

– Vi er aktive i den maritime sektoren, offshorenæringen og hos flere fiskefabrikker på kysten. Vi har også foten innenfor hos en håndfull maskinbyggere, så potensialet er stort, understreker Flemming Andreassen.

Gjerne mer til robotene

Det er spesielt bearbeiding av komplekse spesialvarer som etterspørres av kunder på det norske markedet. Dette harmonerer perfekt med kjernekompetansen i Kolding, der industriteknikere primært jobber i små serier, mens robotcellene tar seg av de større. Flemming Andreassen ønsker helst at agentene skal fokusere mer på de store seriene, fordi automatisering er en viktig del av virksomhetens strategi.

DØGNET RUNDT: Rolf Schmidt Industri Plast har totalt syv robotceller i produksjon, og disse er i drift nesten døgnet rundt. FOTO: ROLF SCHMIDT INDUSTRI PLAST

– De store seriene er blitt mye enklere å håndtere. Vi har totalt syv robotceller i produksjon, og disse er i drift nesten døgnet rundt. Dette er av stor betydning når vi må holde en konstant kort leveringstid. Thor og Magnus skal prøve å finne nye målgrupper som også trenger store serier, forteller Flemming Andreassen, og han utdyper at den kontinuerlige fremgangen skyldes at de har vært på markedet i mange år.

– Norge og Danmark minner mye om hverandre når det gjelder dette. I begge land er det et begrenset antall virksomheter som bearbeider spesialvarer i plast, og de danske og norske kundene er svært kvalitetsbevisste. Hvis vi gjør det bra, kommer de tilbake. Det passer godt med våre ambisjoner, sier Flemming Andreassen.

Tenker nytt

 Direktøren erkjenner at det er helt nytt for selskapet å bruke agenter til salgsarbeidet, men de er kommet til et punkt der de må tenke nytt. (fortsetter neste side).

– Heldigvis har vi mye å gjøre, og vi kan ikke gjøre alt selv. Nå har vi funnet to dyktige folk, Thor og Magnus, og de vil selvfølgelig få så god hjelp som mulig fra oss i Kolding. Vi har store forventninger til det nye samarbeidet, avslutter Flemming Andreassen.

Kilde: Rolf Schmidt Industriplast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064