23948sdkhjf

Basf nedskalerer i Europa

På grunn av høye energipriser vil verdens største kjemikaliekonsern – Basf – nedskalere aktiviteten i Europa.

Og nedskaleringen skal være permanent, ifølge Financial Times.

– Markedet for kjemikalier i Europa har beveget seg utelukkende i feil retning i et tiår, og kraftprisene hittil i år presser verdikjedene innen kjemiindustrien, sier konsernsjef Martin Brudermüller.

Kina

Nyheten om Basf kutter i Europa kommer kort tid etter at konsernet åpnet det første trinnet av et nytt produksjonsanlegg i Kina. Her skal det investeres 10 milliarder Euro, skriver den britiske avisa.

I omsetning er det tyske konsernet verdens største, og har flere større anlegg i Tyskland. I løpet av de ni første månedene i år brukte konsernet 2,2 milliarder euro mer på gass ved produksjonansleggene i Europa enn samme periode året før.

Tvinges til å kutte kostnader

Brudermüller sier at Europas gasskrise, kombinert med strengere EU-reguleringer, tvinger selskapet til å kutte kostnader «så fort som mulig, og også permanent» i regionen. Han legger til at kostnadskuttene var nødvendig for å sikre konkurransedyktighet på lang og mellomlang sikt i Tyskland og Europa.

Uttalelsene kom i forbindelse med selskapets rapport for tredje kvartal, som blant annet viste at omsetningen vokste 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opp til 21,9 milliarder euro. 

Overskuddet før skatt falt tilbake rundt en halv milliard euro, til et nivå på 1,2 milliarder euro. 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094