23948sdkhjf

Digital Etikett girer opp statsingen

Nå skal bedriften i Luster også kunne tilby trykk på emballasje til norske kunder.

Digital Etikett har fram til nå satset på etikker som kunder kan lime på produktet.

Men nå utvides produktporteføljen til også gjelde trykk.

Norske markedet

– Vi skal tilby norsk leveranse av merking/trykk på emballasje til det norske markedet, med kort leveringstid. Dette var ikke tilgjengelig på etikett før jeg startet, og er det ikke på fleksibel emballasje nå, sier daglig leder i Digital Etikett, Kjetil Hovland til Sogn Avis.

Digital Etikk holder til i Luster, og med god hjelp fra kommunen kan bedriften nå satse på noe nytt. Dette har imidlertid Hovland tenkt på i 10 år.

Bakgrunnen for å satse på dette markedet er at kundene etterspør kortere leveringstid. I dag er en ventetid på mellom 12 og 18 uker på poser, og kundene må bestille store mengder fra utlandet.

GOD UTVIKLING: Utviklingen for Digital Etikett og daglig leder Kjetil Hovland (bildet) har vært god siden oppstarten i 2007. FOTO: DIGITAL ETIKETT

- Det er lite fleksibelt og miljøvennlig, sier Hovland.

Skal skje i nabobygget

Den nye produksjonen skal skje i nabobygget til der hvor Digital Etikett holder. Bygget har fram til nå fungert som lagerbygg.

Hovland tenker seg at den nye fabrikken vil kunne mellom fem og 10 ansatte i løpet av de nærmeste åtte årene. Da blir det full produksjon med bærekraftig plastemballasje i Luster, mener han.

Digital Etikk ble startet opp i 2007, og har hatt vekst hvert år siden den gang. Inneværende år vil omsetningen nærme seg 60 millioner kroner med et resultat før skatt på mellom 8 og 10 millioner.

Bedriften har i dag 22 ansatte, et antall som vil øke til 24 i løpet av neste sommer.

Målet for Hovland og de andre hos Digital Etikett er at den nye fabrikken skal være i drift fra neste sommer.

Kilde: Sogn Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094