23948sdkhjf

Et steg på veien mot en grønn transportsektor

Innen 2025 skal sju av Norges største byer ha utslippsfri kommunal bygg- og anleggsnæring, mens øvrige aktører får frem til 2030.

For at det grønne skiftet skal realiseres, er vi nødt til å elektrifisere byggeplassen og transportsektoren.

Med et økende fokus på fremtidsrettede løsninger langs norske veier trenger vi bærekraftige samarbeid mellom våre transportleverandører. Derfor har Sunbrei Transport og Hallingplast, startet et testprosjekt hvor vi leverer produkter til en kunde i Sverige med 100% elektrisk transport. 

Infrastrukturen må på plass

Transportsektoren er den største kilden til utslipp av klimagasser i Norge, og står samlet for rundt 30 prosent av de nasjonale klimagassutslippene. Næringstransport på land utføres av varebiler, lastebiler, busser, anleggsmaskiner og landbruksmaskiner.

Regjeringens mål i Klimaplanen er å redusere utslippene av klimagasser med 45 prosent innen 2030. Mange gode tiltak er iverksatt, som Grønt landtransportprogram.

- Vi som leverandør kan bidra

- For å få dette til må vi bygge ut ladeinfrastrukturen for transportsektoren her til lands. Vi som leverandør kan bidra til å legge til rette for ladeinfrastrukturen på vårt lagerområde i Kleivi, men det viktigste tiltaket ligger hos hos myndighetene. Det kreves en bred mobilisering og kunnskapsdeling på tvers av bransjene, og mer systematisk samarbeid om utvikling av infrastruktur, tiltak og løsninger. Sier Kim Bråten, Avdelingsleder logistikk og innkjøp i Hallingplast. 

Kilde: Hallingplast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
EU vil plastemballasje til livs
Plast og isopor har ligget i populært turområde i en måned
Fugler bygger reder av plast og kondomer
Infraplast: Allerede 18 ansatte i Lærdal
EU-initiativ skal fremme resirkulering av plastavfall
Møte om internasjonal plastavtale startet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125