23948sdkhjf

Lego med et overskudd på 6,2 milliarder etter skatt

Lego fortsetter å levere gode resultater: I første halvår 2022 kom Lego ut med et overskudd på 6,2 milliarder danske kroner etter skatt.

Det opplyser Lego i en pressemelding om selskapets halvårsregnskap.

– Vi har hatt en solid start på 2022 og er godt fornøyd med resultatet, som overgår forventningene våre på toppen av et eksepsjonelt 2021. Til tross for usikkerhet på globalt nivå, har vi nok en gang realisert høyt forbrukersalg og tosifret inntektsvekst drevet av høy etterspørsel etter våre produkter og innsatsen til våre fantastiske ansatte, sier Lego-direktør Niels B. Christiansen.

Økt produktivitetet

Fokus på å øke produktiviteten, utvide produktkapasiteten og på lager har dermed båret frukter.

I perioden vokste omsetningen med 17 prosent til 27,0 milliarder danske kroner.

– I andre halvdel av 2022 ser vi fortsatt sterk etterspørsel etter produktene våre. På lengre sikt forventer vi at inntektsveksten normaliserer seg til mer bærekraftige nivåer. Vi vil også fortsette å investere i virksomheten vår og akselerere initiativer som produktinnovasjon, digitalisering, produksjonskapasitet, våre salgskanaler og bærekraft slik at vi kan opprettholde momentum. Disse betydelige investeringene vil sette oss i en god posisjon for stabil vekst i fremtiden, slik at vi kan fortsette å bringe læring gjennom lek til enda flere barn rundt om i verden, sier Niels B. Christiansen.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109