23948sdkhjf

Økning i antall ryddeaksjoner under Strandryddeuka 2022

Strandryddeuka ble sparket i gang av byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav den 9. september og varte helt til den 18. september.

I løpet av denne perioden har nesten dobbelt så mange registrert aksjonene sine i Rydde sammenlignet med i fjor.

Hele 478 forskjellige ryddeaksjoner er registrert via Rydde. Antallet aksjoner registrert er en 47prosent økning fra antall registrerte ryddeaksjoner i fjor på samme tid.

– Det er fantastisk å se at såpass mange har registrert sin aksjon i Rydde, sier prosjektleder for opprydding, Heidi Gromstad.

Hele Norge ryddet

– I år har vi hatt en storsatsning på Strandryddeuka hvor vi har forsøkt å nå ut til folket ved å tilrettelegge for både store og små arrangementer, sier en stolt prosjektleder.

Hold Norge Rent fikk i løpet av Strandryddeuka møte ildsjeler fra Nordkapp i Nord, til Lindesnes i sør. Dette er frivillige ryddere som står på for en ren natur gjennom hele året og som har bidratt for å tilrettelegge for ryddeaksjoner under vann, på land og langs strender.

Flest ryddeaksjoner i Vestland fylke

Beviset på at hele Norge var med å rydde finnes i statistikken over hvor de ulike ryddeaksjonene er opprettet. På toppen finner vi Vestland fylke med 206 ryddeaksjoner opprettet, der hele 70% av disse aksjonene kan knyttes direkte til den gigantiske aksjonen «Rein Hardanger».

På andre plass ligger Agder med 39 opprettede aksjoner, så Viken med 37 aksjoner og deretter Nordland med 36 aksjoner. Det er også opprettet én aksjon på Svalbard, utført på «Tur med mening»-dagen.

Kilde: Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
EU vil plastemballasje til livs
Plast og isopor har ligget i populært turområde i en måned
Fugler bygger reder av plast og kondomer
Infraplast: Allerede 18 ansatte i Lærdal
EU-initiativ skal fremme resirkulering av plastavfall
Møte om internasjonal plastavtale startet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.266