23948sdkhjf

Protan-styreleder: - Arbeidsplasser står i fare

Og det gjør de på grunn av høye strømpriser, skal vi tro bedriftens styreleder.

Bengt Thuresson er styreleder i Lier-bedriften Protan AS.

Dette er en bedrift som produserer PVC-duker, som blant annet brukes til takbelegg. Bedriften bruker store mengder energi til denne produksjonen – nærmere bestemt om lag 17 milliner kWh årlig, ifølge Drammens Tidende (DT).

Fortvilet situasjon

Thuresson sier at situasjonen er dypt fortvilende, og at at arbeidsplasser står i fare. Han er også styreleder for Aass Bryggeri i Drammen, om også sliter med de høye strømutgiftene.

– Med den samme strømprisen på 5,50 kroner blir hele Protan-overskuddet i fjor på 85 millioner kroner barbert bort. Dette er en fortvilet situasjon, sier Thuresson til avisa.

Ikke et likviditetsproblem

Nå har han sendt e-post til en rekke stortingsrepresentanter, der han presiserer at arbeidsplasser står i fare, og at strømkrisen ikke er likviditetsproblem.

PVC-DUKER: Protan produserer PVC-duker, som blant annet brukes til takbelegg. FOTO: PROTAN

- En låneordning vil ikke løse utfordringene, fordi dette går rett på bedriftens overskudd og setter dermed arbeidsplassene i fare, sier han.

Norge har hatt et stort konkurransefortrinn med lave strømpriser i mange år. Dette konkurransefortrinnet er nå i ferd med å forsvinne, mener han.

Kilde: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063