23948sdkhjf

Fra båter til plaststoler

Etter at Rana Plast gikk konkurs, har Nordic Comfort Products (NCP) produsert plaststoler i samme lokaler.

Og plasten kommer fra oppdrettsnæringen.

På det meste hadde Rana Plast 100 ansatte, og bedriften produserte plastbåter som var å se langs hele Norskekysten. Men så gikk bedriften konkurs.

Kunder over hele verden

Men NCP har tatt over lokalene og videreført plastproduksjonen. Nå produseres det nemlig plaststoler for hele verden her, skriver Norsk Fiskeoppdrett.

Plasten de bruker kommer fra plast i opprettsnæringen, og er blitt resirkulert.

- Vi har kunder over hele verden, og produserer årlig titusenvis av plaststoler i flere modeller, smiler markedssjef Ragnhild Johannessen hos NCP.

Fikk problemer

Rana Plast var en stund en stor aktør i det norske båtmarkedet, og hadde på det meste mer enn 100 ansatte. Men så møtte de motstand, og forsøkte å flytte produksjonen til Øst-Europa. Det hjalp ikke så mye. De fikk nemlig problemer med CE-godkjenningen, og mistet retten til å lage og selge plastbåter i Norge. Dermed var det kroken på døra for Rana Plast.

Men på Hemnesberget, der Rana Plast lå, foregår det fortsatt båt-produksjone, nå produsert i aluminium og av en helt annen produsent, skriver Norsk Fiskeoppdrett.

22 ansatte

Plaststol-produsenten NCP har 22 ansatte og selger stoler til hele vreden, men primært Norden. Johannessen forteller at det hovedsakelig er offentlige institusjoner, kantiner og skoler som er kjøperne.

Kilde: Norsk Fiskeoppdrett

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095