23948sdkhjf

Beform kjøper P Thorkildsen Plasticindustri

Beform fortsetter å styrke sin virksomhet, og kjøper Oslo-baserte P Thorkildsen Plasticindustri AS (PTP).

Beform Holding, et selskap som spesialiserer seg på produksjon av sprøytestøpt plast– og termoplast- komponenter og som er heleid av BEWI Invest, styrker sin virksomhet ytterligere gjennom kjøpet av PTP i Oslo.

Kjøpet av PTP er selskapets fjerde oppkjøp på under ett år, etter kjøpet av HV Plast på Hønefoss, Biobe i Fredrikstad og Katoplast AS.

Passer inn i forretningsmodellen

- PTP AS passer godt inn i vår forretningsmodell og vekststrategi, og vi er godt fornøyde med å kunne ønske de ansatte i PTP AS velkommen til oss, sier Jens Christian Hernes, daglig leder i Beform.

- Vi ser at det fortsatt er en økende interesse for lokal produksjon, noe som sannsynligvis skyldes en urolig verden og verdikjeder som utsettes for tidsforskyvninger og økte kostnader. Vi opplever at gode løsninger når det kommer til miljø, klima og bærekraft er etterspurt av markedet, og at kundene i større grad etterspør stabile leverandører som tilbyr produksjon med geografisk nærhet, korte ledetider, og kontrollerbare produksjonsmiljøer, fortsetter Hernes.

PTP AS ble konsolidert inn i Beform fra 1. juli 2022 og daglig leder Peter Thorkildsen vil være med i den videre oppbyggingen av selskapet.

Flere produksjonssteder

Beform har i dag produksjonsfasiliteter på Hønefoss, i Fredrikstad, i Halden (Tistedal) og nå også i Oslo.

- Vi har en ambisiøs vekststrategi som underbygges av våre aktive eiere. Vi er et nyetablert selskap, men vi har kommet godt i gang på kort tid, og ser store muligheter for videre vekst gjennom konsolidering innen vår bransje. Vi forventer også å vokse ut over Norges grenser, avslutter Hernes.

I tillegg til en ambisiøs vekststrategi har Beform satt seg konkrete bærekraftsmål, med et mål om å halvere sitt CO2-avtrykk i løpet av fem år. Selskapet prioriterer blant annet i å investere i oppgradering av eksisterende maskinpark, for å sikre en energieffektiv produksjon. I tett samarbeid med vår huseier KMC Properties ASA, har vi også iverksatt bygging av et solcelleanlegg i Fredrikstad, som vil kunne levere 40 prosent av årlig energibehov.

Kilde: Beform

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109