23948sdkhjf

Fortsatt tosifret vekst for SP Group

SP Groups omsetning i første halvår var på 1,401 milliarder danske kroner, som tilsvarer en økning på 13,1 prosent sammenlignet med første halvår i fjor.

Driftsresultatet, ebitda, økte med 18,6 prosent til 249,6 millioner danske kroner, og resultatet før skatt med 18,5 prosent til 153,5 millioner danske kroner, skriver Plastforum.dk.

Utfordringer i kø

– Til tross for koronapandemien, krigen i Ukraina, global uro, mange markedsutfordringer og volatile råvarepriser, har vi lykkes med å øke omsetningen og driftsinntektene igjen i første halvår. Vi har midlertidig mange utfordringer foran oss i en verden i rask endring, sier administrerende direktør Frank Gad.

– Vi har nytt godt av vår eksponering mot bransjer som er relativt robuste og økt salget vårt innen helsevesen, matrelatert og andre krevende bransjer. Vi fortsetter også vår målrettede M&A-strategi, som gir oss flere kunder og ny teknologi, og vi er opptatt av å fortsette å fungere som en konsolidator når verdiskapende muligheter dukker opp, fortsetter han.

 Store til helsesektoren

Salget til helsesektoren økte med hele 30,0 prosent i første halvår, og utgjør nå 34,5 prosent av konsernets samlede omsetning. Salget til matrelaterte industrier økte med 29,7 prosent, mens salget til bilindustrien økte med 7,3 prosent. Den eneste nedgangen kunne registreres i cleantech-bransjen, hvor salget falt med 6,2 prosent.

På dette grunnlaget opprettholder SP Group sine forventninger om inntektsvekst i 2022 på 5-15 prosent med en EBITDA-margin på 16-18 prosent og en EBT-margin på 9-12 prosent.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08