23948sdkhjf

Stadig flere velger Europa

I Business Swedens nye undersøkelse er det tydelig at svenske industribedrifter velger bort Asia for å sikre tilgang på innsatsvarer til produksjon i Sverige.

300 svenske industribedrifter deltok i undersøkelsen. Dette for å kartlegge hvor bedriftene gjør sine innkjøp fra og hvordan deres leverandørnettverk i utlandet endrer seg. Trenden er klar – flere og flere velger å kjøpe varene sine i Europa.

Flere årsaker

Hva er årsakene til å bytte bort den asiatiske leverandøren? Ifølge Business Sweden er det automatisering og stigende lønninger i Asia, dyrere transport, økt risiko og klimapåvirkning fra langdistanseleveranser samt den rådende geopolitiske usikkerheten som er sentrale drivkrefter for bytte av leverandører.

Utnytte et momentum

– Min egen refleksjon er at Sverige og Europa nå har sjansen til å utnytte et mulig momentum og sørge for at vi sikrer leverandørkompetanse også i bransjer og på områder som er kritiske for den grønne omstillingen, på områder som digitalisering, elektrifisering, batteri produksjon og karbondioksidnøytralitetsproduksjon, skriver Lena Sellgren, sjeføkonom i Business Sweden, i rapporten.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tines kartonger får hengslet kork
Forskere gjør overvåkning av plastforurensning enklere
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
PartnerPlast inngår forhandleravtale
Marine Donut - neste generasjon fiskeoppdrett
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109