23948sdkhjf

Stadig flere velger Europa

I Business Swedens nye undersøkelse er det tydelig at svenske industribedrifter velger bort Asia for å sikre tilgang på innsatsvarer til produksjon i Sverige.

300 svenske industribedrifter deltok i undersøkelsen. Dette for å kartlegge hvor bedriftene gjør sine innkjøp fra og hvordan deres leverandørnettverk i utlandet endrer seg. Trenden er klar – flere og flere velger å kjøpe varene sine i Europa.

Flere årsaker

Hva er årsakene til å bytte bort den asiatiske leverandøren? Ifølge Business Sweden er det automatisering og stigende lønninger i Asia, dyrere transport, økt risiko og klimapåvirkning fra langdistanseleveranser samt den rådende geopolitiske usikkerheten som er sentrale drivkrefter for bytte av leverandører.

Utnytte et momentum

– Min egen refleksjon er at Sverige og Europa nå har sjansen til å utnytte et mulig momentum og sørge for at vi sikrer leverandørkompetanse også i bransjer og på områder som er kritiske for den grønne omstillingen, på områder som digitalisering, elektrifisering, batteri produksjon og karbondioksidnøytralitetsproduksjon, skriver Lena Sellgren, sjeføkonom i Business Sweden, i rapporten.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063