23948sdkhjf

Ønsker forbud mot konfetti av plast

Det kan bli slutt på bruk av konfetti av plast og papir på norske konserter. I Sverige er allerede et forbudt trådt i kraft.

Fra 30. april i år ble det forbudt i Sverige å bruke konfetti av plast som inneholder plast utendørs.

Dagsavisen skriver at forbudet trådte i kraft for å følge opp EUs plastdirektiv. Dette er et direktiv som forbyr bruk av en rekke engangsartikler i plast.

Miljø og ekstraarbeid

Nå snakkes det i konsertbransjen om dette også skal bli forbudt i Norge.

Oslo Spektrum er en av de som mener at det er på tide å tenke nytt. Det gjelder først og fremst av hensyn til miljøet, men også fordi det tar svært lang tid å få ryddet og vasket vekk konfettien av plast.

- Vi håper og tror at tiden er moden for å gå over til mer miljøvennlige visuelle effekter, sier adm. dir. Per-Ole Moen ved Oslo Spektrum til avisa.

Det var WWF Verdens Naturfond, Framtiden i våre hender og Naturvernforbundet som tidligere i år lanserte en felles plaststrategi. Her gikk det fram at de ønsket et forbud mot plastkonfetti.

Ikke forbudt i Norge

Til Dagsavisen uttaler imidlertid Miljødirektoratet at konfetti ikke er forbudt i Norge, og at det derfor er vanskelig å forby det.

Både Oslo Spektrum og andre konsertarrangører er opptatt av at miljøet og ser utfordringene knyttet til konfetti av papir eller plast - PVC. I Oslo Spektrum er det opp til artistene å vurdere hva de vil bruke, men at arrangøren har et eget «konfetti-team» som trår til med rydding straks konsertene er over.

Kilde: Dagsavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096