23948sdkhjf

Plastbedrift styrker samarbeidet i Finnmark

Det er teknologibedriften Seacloud i Alta og GSG i Lakselv som nå går inn i et samarbeid. Sistnevnte har den senere tiden styrket seg i markedet mot plast.

Lakselv-bedriften GSG har fått et oppdrag fra Alta-bedriften Seacloud.

GSG har de senere årene styrket seg i markedet mot plast, plastsveising og utvikling av ulike produkter innen plate- og rørarbeid, og det er denne kompetansen som nå Seacloud skal få dra nytte av, melder iFinnmark.

For et år siden

Seacloud på sin side lager programvare og sensorikk som samler inn miljødata fra lokasjonene til oppdrettsnæringen i havet.

Samtalen mellom partene tok til for et års tid siden, og bærer nå frukter.

iFinnmark skriver at Alta-bedriften hadde et ønske om at produktet de skulle bruke skulle være resirkulerbart, og det kunne GSG tilby ettersom selskapet har oppgradert sitt produksjonsapparat etter at avtalen med Seacloud ble undertegnet.

– Vi forplikter oss til å ta imot de gamle innpakningene, sier Roger Erlandsen i GSG, som også er i samtaler med Alta-bedriften Arges om fresing og annen bruk av plasten.

- Sirkulærøkonomien skaper arbeidsplasser

– Det er en sirkulær økonomi som skaper arbeidsplasser.

Sensorene som skal leveres, skal altså freses ut hos GSG, og etterspørselen avgjør hvor mange det blir. Men signalene kan tyde på at produktet vil bli å finne på flere oppdrettsmerder over hele landet, skriver avisa videre. Det kan igjen bety ytterligere et par årsverk hos GSG.

Begge firmaene har oppdrettsnæringen som hovedkunder.

 

Kilde: iFinnmark

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094