23948sdkhjf

Nofirs snuoperasjon

Nofir i Bodø møtte veggen for noen år siden på grunn av nye EU-regler. Men nå har selskapet vært gjennom en større snuoperasjon, og slår alle rekorder.

Nofir samler inn kasserte redskaper fra fiskeri- og oppdrettsnæringen i Norge og andre steder i verden.

Det de samler blir til sluttprodukter som råmateriale for gjenvinningsindustrien. Det betyr at materialene de har samlet inn ender opp som nye og andre produkter.

Ute av krisen

Avisa Nordland skriver at selskapet, som ble startet i 2008, var gjennom en vanskelig periode for noen år siden. Dette skyldtes nye EU-regler som gjorde det svært vanskelig for selskapet å gjenvinne oppdrettsnøter med kobberimprenering. Før den tid gikk Nofir med god omsetning og overskudd.

– Nå kan vi endelig si at vi er ute av krisen. Det så på et tidspunkt mørkt ut, og mye av arbeidet vårt sto fullstendig stille. Sånn er det heldigvis ikke lengre, sier daglig leder Øistein Aleksandersen i en pressemelding.

Etter en stund fikk Nofir igjen grønt lys for å fortsette gjenvinningsarbeidet, og i 2020 satte selskapet nye rekorder. I 2021 var omsetningen firedoblet satt opp mot 2019.

I fjor endte driftsinntektene på mer enn 29 millioner kroner og et solid resultat på 890.000 kroner.

Hard jobbing

– Det er et resultat av hard jobbing, og det er smått utrolig at vi er der hvor vi er nå gitt hvordan ting så ut for få år siden. Vi gjenvinner som aldri før, og det handler om flere ting. Blant annet at vi finner nye metoder for å gjenvinne mer, og flere materialer på, så vel som at næringa er sitt ansvar bevisst og legger inn en innsats for å få gjenvunnet mest mulig, sier Aleksandersen.

– Produsentene er blitt mer opptatte av hvilke materialer som enklere lar seg gjenvinne, som nylonnøter, og oppdretterne er blitt mer opptatt av å ta bevisste valg for sine redskap, sier han.

Kilde: Avisa Nordland

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111