23948sdkhjf

Primo har kjøpt ekstruderingsbedrift

Primo Group har i løpet av sommeren kjøpt den svenske ekstruderingsvirksomheten Talent Plastics Göteborg AB. Virksomheten endrer nå navn til Primo Göteborg.

Alle aksjene i selskapet ble kjøpt. 30. juni 2022.

Selger er Ahlmark Group, som siden 2010 har eid Talent Plastics AB.

Talent Plastics Göteborg ligger i Kållered like sør for Göteborg og er en erfaren bedrift, som har vært på det svenske markedet i nærmere 60 år.

I 2021 hadde virksomheten en omsetning på 46 millioner svenske kroner. 

Spesialproduserte plastprofiler

Virksomheten har 22 ansatte og 18 ekstruderingslinjer. Produktene er spesialproduserte plastprofiler til liknende industrier som Primo, blant annet profilløsninger til offshore-industrien.

Etter salget av Talent Plastics Gøteborg er der bare fem virksomheter igjen i Talent Plastics-gruppen. Alle resterende virksomheter arbeider med sprøytestøpning og konsernet innstiller derfor sin ekstruderingsvirksomhet. I 2018 solgte Talent Plastics sitt andre ekstruderingsfirma i Alstermo til A-Plast i Älghult.

Styrker sin posisjon i Norden

- Med synergiene og integrasjonen av Talent Plastics Göteborg styrker Primo Group sin posisjon i Norden. Det vil bidra positivt til å nå våre vekstmål i disse uforutsigbare tider, sier Claus Tønnesen, adm. direktør i Primo.

Danske Primo har hovedkontor i København, og har salgs- og produksjonsaktiviteter på 12 ulike steder i åtte land i Europa og i Asia. Konsernet ble grunnlagt i 1959, og eies av familien Grunnet. Selskapet har i dag 950 ansatte og en omsetning på 181 millioner euro.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172