23948sdkhjf

Kjøper europeiske rettigheter til løsning for kjemisk plastgjenvinning

Finske Neste har kjøpt de europeiske rettighetene til Alterra Energys tekniske løsning for flytendegjøring av plastavfall.

Dette vil ytterligere styrke selskapets arbeide med å utvikle metoder for kjemisk gjenvinning.

Alterra Energy er et selskap som holder til i USA og som har utviklet en egen termokjemisk løsning for å forvandle plastavfall som er vanskelig å gjenvinne til en væske.

Fabrikk i Ohio

I Akron i Ohio har Alterra en fabrikk i industriell skala i drift. Der forvandles plastavfall til et mellomprodukt som kan raffineres videre til en råvare som igjen kan brukes for å produsere ny plast og andre petrokjemiske produkter.

Neste har videreutviklet sin bearbeiding av flytende plastavfall fra blant annet Alterra Energy i en serie testomganger i selskapets raffineri i Finland. Sammen med Ravago planlegger Neste også en joint venture, og bruke Alterra Energys teknologi i Vlissingen i Nederland.

Kan tilby helhetsløsning

- Gjennom oppkjøpet av de europeiske rettighetene til Alterra Energys teknologi blir det mulig å tilby våre samarbeidspartnere en helhetsløsning, sier Heikki Färkkilä, viseadm. dir.  for Chemical Recycling hos Neste Renewable Polymers and Chemicals i en pressemelding.

Han fortsetter:

- Neste kommer til å kunne levere ett komplett tilbud for kjemisk gjenvinning: fra plastavfall til produkt, med høykvalitative drop-in-råvarer som kan brukes ved produksjon av nye polymerer och kjemikalier.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094