23948sdkhjf

Rottefella med rekordår

Til tross for pandemi kunne skibindingsprodusenten Rottefella i fjor notere seg for et rekordår.

2021 var også et korona-år.

Men til tross for dette, kunne norske skibindingsprodusenten notere seg for et rekordår, og det er noe adm. dir. Torstein Ljosland Myklebostad er fornøyd med.

Flyttet, møtte problemer

– Regnskapet for 2021 viser god omsetning og et resultat vi er fornøyd med. Vinteren 2017/2018 var vanskelig, vi fikk snudd i 2019, så kom 2020 med flytting fra Hurum til Lier og pandemi, men 2021 var meget bra, sier han til Drammens Tidende (DT).

Se tallene for 2021 nederst i artikkelen.

For to år siden valgte Rottefella å flytte hele virksomheten fra Hurum til Lier. Under flytteprosessen fikk ikke teknikerne fra den sveitsiske leverandøren av viktige maskiner komme inn i landet på grunn av koronapandemien. Men produksjonsutstyret ble montert takket være nett og video.

Snudde skuta

Rottefella har slitt de senere årene, men har nå altså snudd skuta., og det skyldes i all hovedsak to ting, ifølge Myklebostad.

Det ene er lanseringen av et nytt bindingssystem for fjellski. Xplore ble utviklet i samarbeid med to skiskoprodusenter, og inneværende år kommer fem andre produsenter med.

FORNØYD: Adm. dir. i Rottefella, Torstein Ljosland Myklebostad, er fornøyd med fjoråret og det nye bygget ved E18 i Lier. FOTO: MORTEN DAHL

Det andre var at selskapet Snowmotion, som Rottefella eier 50 prosent, inngikk en stor kontrakt med Forsvaret i fjor. Avtalen gikk ut på å levere truger til Forsvaret, som er et nytt og spennende felt for skibindingsprodusenten. Rammeavtalen har en verdi på inntil 44 millioner kroner, skriver DT.

Flere nye kontrakter

Myklebostad ser optimistisk på framtiden. Rotetfella har for 2021 inngått flere nye kontrakter med mange av de store skiprodusentene, og dette vil ifølge den administrerende direktøren gi langsiktighet for salg og produksjon.

Myklesbostad legger ikke skjul på at det tøff kamp i sportsbransjen for tiden.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.304