23948sdkhjf

Statsbygg stiller krav om resirkulert plast

Det skal skje ved tre byggeprosjekt der Statsbygg er utbygger.

Statsbygg ønsker økt brukt av resirkulerte materialer ved byggeprosjekter, og har gått i et samarbeid med virksomheter over hele landet for å få fart på markedet.

Prosjektet går under navnet «Økt bruk av resirkulert plast i offentlige anskaffelser». Så langt har prosjektet resultert til krav og kriterier til bruk av resirkulerte råvarer i åtte offentlige anskaffelser.

Går for sakte

– Utviklingen går for sakte når det gjelder resirkulering og produkter som inneholder resirkulert plast. Ved å øke etterspørselen kan vi få det til å gå fortere, og her spiller vi som en stor offentlig innkjøper en viktig rolle, sier direktør Anders Fylling i Statsbyggs faglige ressurssenter til Ny Teknikk.

Det er tre prosjekter som er pekt ut i prosjektet så langt, og her har Statsbygg satt krav om at entreprenørene må kjøpe inn minst tre produkter, som inneholder mer enn 80 prosent resirkulerte råvarer. Samlokaliseringen av teatret og skolen i Kautokeino er ett av prosjektet, og dette som er kommet lengst i prosjektet. Her skal det kjøpes inn ca. 35 tonn isolasjonsplater og ca. 1,6 tonn føtter til anleggssikring. I tillegg kommer innkjøp av 4400 avfallssekker i resirkulert plast.  

20 tonn resirkulert plast

– Basert på dette anslaget, vil nybygget i Kautokeino alene kunne bidra til nesten 20 tonn med resirkulert plast, sier Anders Fylling.

– Plast er en viktig råvare som egner seg godt til resirkulering. Når vi får markedet til å tilby flere produkter av resirkulerte råvarer bidrar vi til at resirkuleringssløyfene fungerer. Dette er et av mange Statsbygg-bidrag til en mer sirkulær økonomi, sier Anders Fylling til Ny Teknikk.

Kilde: Ny teknikk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078