23948sdkhjf

Lego investerer milliardbeløp i ny amerikansk fabrikk

Lego vil investere mer enn 1 milliard dollars (tilsvarende 10 milliarder kroner) i byggingen av en ny fabrikk i Chesterfield i den amerikanske delstaten Virginia.

Når den 160.000 kvadratmeter store fabrikken er ferdig, vil den sysselsette flere enn 1.760 personer.

Fabrikken blir designet til å operere CO2-nøytralt. 100 prosent av det daglige energibehovet blir matchet med produksjon av bærekraftig elektrisitet fra en solcellepark på fabrikkområdet. Fabrikkens design minimerer også energiforbruket og bruken av ikke-fornybare ressurser.

En milepæl

- Det er en spennende ny milepæl for Lego-konsernet. Flere og flere familier blir begeistret av Lego-klossene, og vi er klare til å produsere Lego-klosser i USA, som er et av våre største markeder. I Virginia er vi i stand til å oppføre en solcellepark, som understøtter vår ambisjon innen bærekraft, og vi sikrer en god forbindelse til distribusjonsnettverk i hele landet. Vi ser også frem til å skape spennende jobbmuligheter for folk i Virginia, sier Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego-konsernet.

Byggingen er ventet å begynne høsten 2022, og det er planen at produksjonen starter andre halvår 2025. Et midlertidig pakkeri vil åpne i eksisterende bygninger i nærheten tidlig i 2024 og skape opp til 500 jobber.

Den sjuende fabrikken globalt

Fabrikken i Virginia blir Lego-konsernets sjuende fabrikk globalt, og nummer to i Amerika. Virksomhetens fabrikk i Monterrey, Mexico, leverer primært produkter til USA og blir også utvidet og oppgradert for å følge med den stigende etterspørselen etter Lego-produkter.

- Våre fabrikker er plassert tett på våre store markeder, noe som reduserer den avstanden vi skal transportere våre produkter over. Det gjør det mulig for oss raskt å tilpasse oss til endringer i etterspørselen fra forbrukerne og bidrar til å redusere vårt CO2-aftrykk. Med den nye fabrikken i USA og utvidelsene av kapasitet på vår fabrikk i Mexico er vi i stand til å understøtte langsiktig vekst i Amerika. Vi er heldige somhar funnet en lokasjon, der vi raskt kan starte byggingen og skape midlertidig kapasitet på mindre enn to år, sier Carsten Rasmussen, chief operations officer i Lego-konsernet.

Høyteknologisk utstyr

Akkurat som konsernets andre fabrikker, vil den nye fabrikken bruke høyteknologisk utstyr til å støpe, samle, dekorere og pakke Lego-produktene og sikre at de lever opp til konsernets krav til sikkerhet og kvalitet.

Lego-fabrikker i Europa og Kina er også i ferd med å bli utvidet, og i desember 2021 offentliggjorde konsernet planer om å bygge en ny fabrikk i Vietnam for å sikre ytterligere vekst i Asia.

Lego-konsernet har i dag om lag 2.600 ansatte i USA, der virksomheten har vært til stedet siden 1960-tallet. Det amerikanske hovedkontoret ligger i Enfield, Connecticut og konsernet har 100 Lego-brand stores i landet.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078