23948sdkhjf

Lego investerer milliardbeløp i ny amerikansk fabrikk

Lego vil investere mer enn 1 milliard dollars (tilsvarende 10 milliarder kroner) i byggingen av en ny fabrikk i Chesterfield i den amerikanske delstaten Virginia.

Når den 160.000 kvadratmeter store fabrikken er ferdig, vil den sysselsette flere enn 1.760 personer.

Fabrikken blir designet til å operere CO2-nøytralt. 100 prosent av det daglige energibehovet blir matchet med produksjon av bærekraftig elektrisitet fra en solcellepark på fabrikkområdet. Fabrikkens design minimerer også energiforbruket og bruken av ikke-fornybare ressurser.

En milepæl

- Det er en spennende ny milepæl for Lego-konsernet. Flere og flere familier blir begeistret av Lego-klossene, og vi er klare til å produsere Lego-klosser i USA, som er et av våre største markeder. I Virginia er vi i stand til å oppføre en solcellepark, som understøtter vår ambisjon innen bærekraft, og vi sikrer en god forbindelse til distribusjonsnettverk i hele landet. Vi ser også frem til å skape spennende jobbmuligheter for folk i Virginia, sier Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego-konsernet.

Byggingen er ventet å begynne høsten 2022, og det er planen at produksjonen starter andre halvår 2025. Et midlertidig pakkeri vil åpne i eksisterende bygninger i nærheten tidlig i 2024 og skape opp til 500 jobber.

Den sjuende fabrikken globalt

Fabrikken i Virginia blir Lego-konsernets sjuende fabrikk globalt, og nummer to i Amerika. Virksomhetens fabrikk i Monterrey, Mexico, leverer primært produkter til USA og blir også utvidet og oppgradert for å følge med den stigende etterspørselen etter Lego-produkter.

- Våre fabrikker er plassert tett på våre store markeder, noe som reduserer den avstanden vi skal transportere våre produkter over. Det gjør det mulig for oss raskt å tilpasse oss til endringer i etterspørselen fra forbrukerne og bidrar til å redusere vårt CO2-aftrykk. Med den nye fabrikken i USA og utvidelsene av kapasitet på vår fabrikk i Mexico er vi i stand til å understøtte langsiktig vekst i Amerika. Vi er heldige somhar funnet en lokasjon, der vi raskt kan starte byggingen og skape midlertidig kapasitet på mindre enn to år, sier Carsten Rasmussen, chief operations officer i Lego-konsernet.

Høyteknologisk utstyr

Akkurat som konsernets andre fabrikker, vil den nye fabrikken bruke høyteknologisk utstyr til å støpe, samle, dekorere og pakke Lego-produktene og sikre at de lever opp til konsernets krav til sikkerhet og kvalitet.

Lego-fabrikker i Europa og Kina er også i ferd med å bli utvidet, og i desember 2021 offentliggjorde konsernet planer om å bygge en ny fabrikk i Vietnam for å sikre ytterligere vekst i Asia.

Lego-konsernet har i dag om lag 2.600 ansatte i USA, der virksomheten har vært til stedet siden 1960-tallet. Det amerikanske hovedkontoret ligger i Enfield, Connecticut og konsernet har 100 Lego-brand stores i landet.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Amerikanske forskere kritisk til kjemisk gjenvinning av plast
Resqunit får nye eiere
Röchling utvider tilbudet av bioplast
Reddet tre Svalbardrein fra å sulte ihjel i plastgarn
Norsk Industris konjunkturrapport for 2023: Rekorder og usikkerhet
Hallingplast satser på solceller
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.329