23948sdkhjf

Norges eneste snusfabrikk: - Vi skal knuse det svenske snus-monopolet

Norges nye og eneste snusfabrikk skal selge åtte millioner snusbokser i året. – Vi tar nå et oppgjør med det svenske svindyre snus-monopolet, sier daglig leder for Den Norske Snusfabrikken Øyvind Simonsen.

Sverige har et verdensmonopol når det gjelder snusproduksjon.

Alle monopoler fører til høyere priser, og Den Norske Snusfabrikken kommer til skaper nå prissjokk for både konkurrenter og kunder, tror den daglige lederen.

Forurensning

Snus og røyk inneholder plast, og er i enkelte naturområder sterkt forurensende med brukte snus og røyksneiper som folk kaster i naturen.

- Siden vi har vår egen splitter nye fabrikk, så kan vi redusere prisen vesentlig i Norge. En boks snus burde aldri ha kostet mellom 70 og 100 kroner. Det holder lenge med 54,99. Klarer vi å selge åtte millioner bokser betyr det arbeid for 50 personer og en omsetning på 500 millioner kroner. Våre produkter skal kun være den hvite snusen, sier Simonsen.

Kan alt om snus

De som er gründere for Den Norske Snusfabrikken har lang erfaring og har hatt høye stillinger innenfor produksjon av snus hos de største snusprodusentene. Denne kompetansen befinner seg nå i Våler kommune ved Moss der det er satt opp en ny fabrikk tilpasset en strømlinjeformet snusproduksjon. Og kommunen jubler for skatteinntekter og arbeidsplasser.
- Vi har presentert våre planer for ordføreren og han kommer og klipper snora når vi offisielt åpner Den Norske Snusfabrikken 10. juni klokken 12. Vi har også invitert næringsministeren, men han hadde andre oppdrag, sier Simonsen.

Preikestolen og Galdhøpiggen

Den hvite snusen skaper ikke gule tenner og er klassifisert som den sunneste varianten av alle snus-typer (VG). De verste heter for eksempel General eller Skruf. Å utvikle hvit snus med riktig smak og styrke krever spisskompetanse, og Den Norske Snusfabrikken har det siste året utviklet 100 forskjellige snustyper.

- Vi har testet og testet og skrellet vårt sortiment ned til seks utgaver som vi oppfatter som de aller beste. Og siden vi er norske er de oppkalt etter det typiske norske som Galdhøpiggen, Folgefonna og Preikestolen. Så langt selges snusen NOR via Snuslageret.no og ved grensehandelen i Sverige.

- Vi håper jo at Meny, Rema 1000 og Coop også plasserer den helnorske snusen i sine hyller, sier Simonsen som tidligere hadde agentur på Epok i Norge.

Kilde: Den Norske Snusfabrikken

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fire tiltak for plast med lang levetid kan gi sirkularitet på 77 prosent
Nedgang i produksjonen av gummi, plast og mineralsk industri
Fra NAMC til SALT
Nye globale forbud mot miljøgifter vedtatt
Packoorang vil bli verdensledende med sin satsning på gjenbruk av emballasje
Siva-prisen 2023: Vinneren har spart miljøet for over 100 tonn engangsplast
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.33