23948sdkhjf

Kia øker mengden av resirkulert plast i sine biler

Kia planlegger å øke bruken av gjenbrukt plast i sine kjøretøy med mer enn 20 prosent i 2030.

Den nederlandske non-profitt-organisasjonen The Ocean Cleanup har inngått en sju-årig finansieringsavtale med den sørkoreanske bilprodusenten Kia.

Kia vil forsyne organisasjonens hovedkvarter med fire elbiler, og til gjengjeld vil The Ocean Cleanup forsyne Kia med fraksjoner av resirkulert plast hentet opp fra havene.

Organisasjonen vil også dele sine innsamlede data om plastforurensing med den asiatiske bilgiganten.

Øke plastbruken

Bilprodusenten opplyser at virksomheten planlegger å øke bruken av ​gjenbrukt plast i sine biler med mer enn 20 prosent i 2030, og håper også å kunne ta et ansvar for å beskytte miljøet ved aktivt å gjenbruke bilbatterier og plast. 

Et av Kias framtidige prosjekter handler om å aktivere et "effektivt gjenbrukskretsløp" for å minimere klimapåvirkningen. Ved underskrivelseseremonien av avtalen i Seoul mellom The Ocean Cleanups grunnlegger og administrerende, direktør Bojan Slat, og Kias administrerende direktør, Ho Sung Song, kom det fram at virksomhetens forpliktelse til å bygge opp en bærekraftig framtid for mobilitet, og at avtalen kun er den første i en serie av avtaler. 

Ikke et dårlig materiale

- Plast i seg selv er ikke et dårlig materiale, men vi skal bruke det ansvarlig, sa Bojan Slat og påpekte at The Ocean Cleanup gjennom sine havavfallsprosjekter viser, hvordan gjenbrukt plast kan brukes til nytte for samfunnet.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094