23948sdkhjf

Stor bot til dekkprodusent etter flere ulykker

Mer enn tre millioner kroner i bot må Continental Tyre ut med etter tre ulykker ved deres fabrikk i Illiniois, USA.

Det var i november i fjor at tre ansatte ved fabrikken ble skadet i tre ulike hendelser på like mange dager ved Continental Tyres fabrikk i Ilinois i USA.

Den føderale arbeidsmyndigheten har nå idømt selskapet en bot på mer enn 340.000 dollar, noe som tilsvarer drøye 3 millioner kroner.

Tre dager på rad

Contintental Tyres i USA er et datterselskap til det tyske storkonsernet med samme navn, som leverer bildekk over hele verden.

De tre ulykkene inntraff tre dager på rad. I den første ulykken måtte en arbeider amputere tre fingre etter å ha prøvd å bytte et maskinmoment. Dagen etter ble to ansatte alvorlig skadet da en gummiblandingsmaskin, som inneholdt brennbart støv og brannfarlig gass, eksploderte. Den ene ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader, mens den andre fikk hjernerystelse, skriver plastnet.se.

Flere forhold

Den høye boten ble påvirket av at arbeidstilsynet i delstaten ved inspeksjon oppdaget mer enn 20 tilfeller av sikkerhetsovertredelser, der 16 av dem ble karakterisert som alvorlige. Inspektøren fant flere alvorlige mangler som gikk på håndteringen av energistyring, støvreduksjon og risiko-kommunikasjon.

Selskapet har fått 15 dager på seg til å vurdere boten og anklagene. For de tingene som ikke Continental Tyre er uenige i, har tilsynsmyndigheten gitt selskapet en og tre måneder på å utbedre feilene på.

Ved fabrikken foregår det produksjon av bildekk til personbiler, lette lastebiler og kommersielle biler.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.332