23948sdkhjf

Lego-familien tar neste skritt mot generasjonsskifte

Tredje generasjon av Lego-familien har sluppet tøylene i en del av Lego-konsernet.

Et gradvis generasjonsskifte er i gang hos familien bak Lego.

Ifølge den danske næringslivsavisen Finans er ett av de neste skrittene allerede tatt, da Kjeld Kirk Kristiansen har trukket seg fra blant annet det selskapet, som heter Koldingvej 2, Billund A/S.

Endringer våren 2023

I september i fjor fortalte familien Kirk Kristiansen, at det på våren 2023 kommer et generasjonsskifte fra tredje til fjerde generasjon i familien.

Kontrollen med det nå globale leketøyskonsernet har vært hos familien siden Ole Kirk Christiansen stiftet virksomheten. Han ga den videre til sin sønn, Godtfred Kirk Christiansen (de to første generasjoner av familien staves med Ch.), som igjen ga den videre til Kjeld Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen ble i 1996 styreformann for Lego og var det i 20 år, inntil han i 2016 blev vanlig styremedlem.

Tiltenkt rollen som arvefølger

Samtidig ble sønnen Thomas Kirk Kristiansen nestleder. Og det er også Thomas Kirk Kristiansen, som er tiltenkt rollen som den neste i arvefølgen.

Neste store kloss i Lego-imperiet blir holdingselskapet Kirkbi. Her ligger 75 prosent av eierskapet i Lego fortsatt med Kjeld Kirk Kristiansen ved bordenden. Det er den plassen, som Thomas Kirk Kristiansen skal overta våren 2023.

I første omgang har Kjeld Kirk Kristiansen sluppet posten som styreformann for selskapet Koldingvej 2, Billund A/S. I det selskapet ligger 25 prosent av eierskapet til Lego og konsernets opplevelsessenter Lego House.

For en tid tilbake opplyste Lego Fonden, at Kjeld Kirk Kristiansen også var gått ut av dette styret.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158