23948sdkhjf

Nytt rekordkvartal: Global uro preller av på SP Group

SP Group omsatte i første kvartal 2022 for 720,1 millioner danske kroner, noie som er en økning på 20,4 prosent sammenliknet med første kvartal 2021.

Ebitda steg i samme periode med 23,3 prosent til 129,7 millioner danske kroner, og resultatet før skatt med 22,9 prosent til 83,0 millioner danske kroner.

- Til tross for korona-pandemien, krigen i Ukraina, global uro, mange markedsutfordringer og volatile råvarepriser har vi lykkes med å øke salget og driftsinntjeningen igjen i første kvartal. Vi har midlertidig mange utfordringer foran oss i en verden som raskt endrer seg, sier konsernsjef Frank Gad.

Alle fabrikker produserer

- Alle våre 30 fabrikker produserer, har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åpne. Vi har nytt godt av vår eksponering mot industrier, som er relativt motstandsdyktige, og økt vårt salg innenfor  helse, matvarerelaterte og andre krevende industrier. Vi har også fortsatt vår målrettede M&A-strategi, som girs os flere kunder og ny teknologi, og vi er bestemt på å fortsatt agere som konsolidator, når verdiskapende muligheter oppstår, fortsetter han.

Fastholder økning

Derfor fastholdes forventningene om en økning i omsetningen i 2022 på 5-15 prosent med en ebitda-margin på 16–18 prosent og en EBT-margin på 9-12 prosent.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fire tiltak for plast med lang levetid kan gi sirkularitet på 77 prosent
Nedgang i produksjonen av gummi, plast og mineralsk industri
Fra NAMC til SALT
Nye globale forbud mot miljøgifter vedtatt
Packoorang vil bli verdensledende med sin satsning på gjenbruk av emballasje
Siva-prisen 2023: Vinneren har spart miljøet for over 100 tonn engangsplast
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078