23948sdkhjf

Selskapet bak Lego investerer milliarder i Epic Games

Pengetanken bak Lego, Kirkbi, investerer en milliard dollar - 6,8 milliarder danske kroner - i Epic Games, som blant annet står bag Fortnite.

Det skriver Kirkbi i en pressemelding.

Investeringen kommer i forbindelse med at Epic Games har reist penger til å utvikle et metavers - en virtuell verden, der brukere kan møtes og handle.

Fokus på trender

- Epic Games er kjent for å skape kreative opplevelser og støtte store og små skapere. En del av vår investering er fokusert på trender, som vi tror på vil ha en innflytelse på den fremtiden, som vi og våre barn vil leve i, skriver administrerende direktør for Kirkbi, Søren Thorup Sørensen i pressemeldingen.

Investeringen skjer sammen med Sony, som også har investert en milliard dollar.

Kirkbi er eid av familien bak Lego og forvalter og investerer den store milliardformuen Lego har skapt. I 2020, som er det seneste året det er kommet regnskap for, hadde Kirkbi aktiver - penger og eierandeler - for 124 milliarder danske kroner.

Eier fornøyelsesparker også

Det utgjør blant annet 75 prosent av Lego, en stor post i fornøyelsespark-giganten Merlin Entertainments og eierandeler i alt fra Falck til Nilfisk. Og nå altså også Epic Games.

Lego og Epic Games vil samarbeide om å utvikle et metavers, som skal være en "omfattende, kreativt inspirerende og engasjerende digital opplevelse" for "barn i alle aldre".

- Lego har fanget barns og voksnes fantasi gjennom kreativ lek i nesten et århundre, og vi er glade for å gå sammen og skape et rom i metaverset som er morsomt, underholdende og skapt for barn og familier, heter det i en uttalelse fra administrerende direktør i Epic Games, Tim Sweeney.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141