23948sdkhjf

Ny Gullklypa-pris er laget av gjenvunnet plast

Det er Norwegian Trash i samarbeid med studenter fra Arkitekthøgskolen i Oslo som står bak den nye Gullklypa-prisen.

– Vi er veldig fornøyd med den nye Gullklypa-prisen, den er både vakker og symbolsk. Vi gleder oss til å dele den ut i mange år fremover, sier prosjektleder for opprydding i Hold Norge Rent Heidi Gromstad. Vi håper at den vil bli godt tatt imot av vinnerne også, og at den får en hedersplass den tiden de har den.

Deles ut på konferanse

Det er Norwegian Trash i samarbeid med studenter fra Arkitekthøgskolen i Oslo som står bak prisen.

Prisen skal deles ut i forbindelse med kåringen av en ildsjel eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som er gått. Gullklypa-utdelingen er del av den årlige Hold Norge Rent-konferansen.

Overskuddsmateriale fra gjenvunnet plast

Materialene som er innsamlet for å lage prisen er overskuddsmateriale fra møbelproduksjon hos en av Norwegian Trash sine partnere (Cutfab i Drammen). Plastmaterialet i seg selv er laget av knuste spoler fra tekstilnæringa i Nederland, en plasttype som ellers ville blitt brent. Materialet produseres ved at de knuste spolene smeltes til en plate i en stor metallramme. Ingenting tilsettes, så det er 100% ren PS-plast. Den kvernes og smeltes også på 100 prosent fornybar energi.

 

Kilde: Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078