23948sdkhjf

Fra mørke til optimisme for plastbedrift i nord

Første halvår i fjor var en periode daglig leder i GSG AS helst vil glemme raskest mulig. Da mistet bedriften mange kontrakter. Nå ser imidlertid framtiden langt lysere ut.

Først halvår i fjor sto verden midt i en pandemi, og kontrakter i millionklassen ble kansellert. GSG AS måtte snu seg om.

Det betød innstramminger og at alle unødvendige utgifter ble gått nøye gjennom. Det gjorde at bedriften unngikk konkurs og den videre driften var sikret.

Oppturen startet sist høst

Nå – ett år senere – smiler daglig leder Roger Erlandsen, ifølge Finnmarksposten. GSG har nå skaffet seg et lokale midt i Kunes i Lebesby kommune.

Oppturen begynte allerede sist høst. Oppdragene begynte å øke, og da regnskapet skulle gjøres opp for 2021, endte det med et driftsoverskudd på nesten 1,6 millioner kroner.

– Det var kostnadskutt og effektivisering som gjaldt våren 2021.. Vi gjorde også investeringer som økte arbeidsmengden. Istedenfor å permittere faste ansatte når det gikk dårlig i fjor, valgte vi å bruke tiden på å kurse og sertifisere dem. Da hadde vi bedre personell klart når vi begynte å få jobb igjen, forteller Erlandsen.

LYSERE FRAMTID: Daglig leder i GSG, Roger Erlandsen, ser langt lysere på livet nå. FOTO: GSG

GSG fikk ifølge Finnmarksposten en omsetning på 11,3 millioner og et overskudd på driften på 2,8 millioner korner. Da hadde inntektene femdoblet seg på to år. I fjor sank omsetningen med 1 million kroner.

Gjort større investeringer

3D-printing og sveising av plast er noe av det bedriften med nå. Og for å henge med i utviklingen innen disse feltene er det investert mye i både teknologi, maskinpark og ansatte.

Noe av det som har gjort at GSG har kunnet leve godt i kommunen, er at havbruksnæringen har satset på den lokale bedriften. Erlandsen roser derfor den lokale havbruksnæringen.

Noen andre han vil skryte av er de ansatte, som har gjort en formidabel jobb med å komme helskinnet gjennom pandemien. Nå skal 48 prosent av bedriften selges til de ansatte.

– De har fått tilbud om kjøp av aksjer til en gunstig pris, og de første avtalene er nå underskrevet og aksjene overlevert, sier han til lokalavisa. Han gjør dette for å kunne holde på flinke fagfolk og samtidig gi belønning til de som har jobbet lenge ved bedriften.

- Det er jo deres skyld at det har gått og går så bra.

NI ANSATTE: GSG har i dag ni ansatte, og jobber spesielt mot havbruksnæringen. FOTO: GSG

Først metall, deretter plast

GSG ble etablert i 2014 og drev da i all hovedsak med ulike oppdrag innen metallarbeid. Men daglig leder og grunder, Roger Erlandsen, så et behov i markedet innen plast, plastsveising og utvikling av ulike produkter inne plate- og rørarbeid. Bedriften byttet da hovedvirke og har siden tilbudt tjenester innen dette. Allerede fra oppstart i 2014 har GSG vært leverandør til havbruksnæringen, og våre teknikere har gjennom dette opparbeidet seg solid og bred erfaring innenfor plastfaget.

Bedriften ble startet i Lakselv, i Porsanger kommune, men i 2020 flyttet bedriften sin lokasjon og holder nå til i Kunes, i Lebesby kommune. Bedriften har beholdt kontoravdeling i Lakselv. Bedriften har for tiden ni ansatte.

Kilde: Finnmarksposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078