23948sdkhjf

Astrup-leverandør Röchling Industrial med bærekraftig sertifisering

Astrups plastleverandør Röchling Industrial har nå sertifisert seks av sine lokasjoner. ISCC PLUS er en internasjonal standard som fremmer bærekraft.

- Denne sertifiseringen danner grunnlaget for den videre utvidelsen av vårt utvalg av biobaserte materialer. Vi jobber intenst med å bli en av de ledende leverandørene av bioplast og resirkulerte materialer innen 2035, understreker Franz Lübbers, administrerende direktør i Röchling Industrial.

Ledende sertifisiseringsordning

 ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) er en av verdens ledende sertifiseringsordninger for bruk av biobaserte og resirkulerte råvarer. Som et første skritt har Röchling Industrial sertifisert seks lokasjoner. Stedene i Tyskland er Haren, Lahnstein, Nentershausen, Ruppertsweiler og Bad-Grönenbach. I Tsjekkia, Planá nad Lužnicí.

Röchling Industrial bruker ISCC-prinsippet om massebalansering for biobaserte råvarer på alle lokasjoner. For dette formål blandes biobaserte kildematerialer med fossile råvarer. Andelen biobaserte råvarer omdannes til ferdige produkter. Prinsippet reduserer systematisk bruken av fossile råvarer og fremmer bruken av biobaserte råvarer.

- Vi føler imidlertid at bærekraft og ingeniørkunst må gå hånd i hånd. Det er en annen grunn til at prinsippet om massebalansering er veldig interessant, påpeker Lübbers.

Identiske egenskaper som fossilbaserte produkter

Massebalanserte produkter har samme egenskaper som rene fossilbaserte produkter. De samme tekniske systemene som brukes til rent fossilbaserte materialer kan brukes til prosessering.

- Du kan stole på utprøvde materialegenskaper og bruke etablerte og effektive produksjonsprosesser, forklarer Lübbers.

Høy åpenhet skaper tillit

Et vesentlig element i ISCC Plus er det høye nivået av åpenhet. Bruken av det biobaserte råstoffet skal dokumenteres gjennom hele leverandørkjeden. Alle bedrifter i verdikjeden, fra og med råvareprodusenten, skal være ISCC PLUS-sertifisert.

- Dette skaper den sømløse sporbarheten som tillit er basert på, sier Lübbers.

Ytterligere sertifiseringer er på trappene

I tillegg til de seks sertifiserte anleggene vil Röchling Industrial ha ytterligere anlegg i Dalum og Troisdorf sertifisert i henhold til ISCC PLUS i år.

Kilde: Astrup

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094