23948sdkhjf

Resqunit sikret seg millionkontrakt

Havteknologiselskapet Resqunit har signert en kontrakt på over 8 millioner kroner med selskapet Enterprises Shippagan i Canada.

Det går fram av en børsmelding fra selskapet, som utvikler løsninger for å uskadeliggjøre og hente opp tapt fiskeutstyr.

Når en teine blir liggende i sjøen over lengre tid, slippes fisk og skalldyr ut gjennom en sikringsmekanisme. Så utløses en flyteenhet slik at teinen kan trekkes opp fra sjøbunnen.

30.000 enheter

Den nye avtalen innebærer at det kanadiske selskapet Enterprises Shippagan kjøper drøyt 30.000 enheter. Bestillingen er verdt 8,6 millioner kroner, og ventes levert i fjerde kvartal 2022 og videre inn i 2023.

– Denne bestillingen plasserer oss godt foran salgsmålet, der nesten hele 2022-budsjettet nå er bestilt. Etter årevis med innsats og økt oppmerksomhet rundt spøkelsesfiske og bærekraft er dette et banebrytende akseptsignal i markedet, sier adm. dir. Helge Trettø Olsen i en børsmelding.

Potensial på 10 millioner enheter

 Enterprises Shippagan forsyner fiskere med utstyr over hele den kanadiske atlanterhavskysten og ned til delstaten Maine i USA. De mener å ha et markedspotensial på rundt 10 millioner enheter.

– Dette produktet vil redusere spøkelsesfisket i havene våre. Det vil spille en viktig rolle i havressursenes bærekraft. Vi har et ansvar for å fremme økovennlig teknologi for hele industriens framtid, sier Enterprises Shippagan-president Marc André Robichaud.

Til Haugesunds Avis (HA) sier gründer Helge Trettø Olsen at de ikke har 30.000 enheter liggende klare, så de har en større jobb foran seg for å fullføre kontrakten.

Leveres første kvartal 2023

Han forteller til avisa at de har et eget produksjonsanlegg på Ålgård for elektronikk og software. Plasten produseres i Canada. Målet er å levere hele bestillingen innen første kvartal 2023.

Fiskeutstyr som går tapt eller blir liggende på havbunnen er en stor forurensningskilde, og norske og internasjonale myndigheter har satt sterkt fokus på utfordringene knyttet til dette de senere årene.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
SP Group klarte ikke å gjenta rekordkvartalet fra i fjor
Coca-Cola investerer i resirkuleringsteknologi for plastemballasje
Aker Solutions med betydelig kabel-kontrakt
Plastteknik Nordic: - Ønsker flere norske deltakere
Kommentar: En nordisk plastmesse uten Norge
Ny avtale sikrer Wastefront full sirkularitet for brukte dekk
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094